Hur får man naturligt långa ögonfransar?

Kategori: Övrig skönhet.

Förlåt för dålig uppdatering osv. Jag har varit lite omotiverad till att blogga på sista tiden, men nu hoppas jag att jag kan ta tag i det här och skriva om intressanta saker som ni läsare vill läsa.

Har du någon fråga eller ett tips du vill att jag ska ta upp på bloggen, skriv en kommentar eller skicka iväg ett mail till: [email protected]

Tillbaka till inläggets huvudämne. Nämligen hur man får naturligt långa ögonfransar.



Egentligen handlar det mycket om gener och arvsamlag, men det betyder inte att du kan få längre ögonfransar för det! En nyckelkod man alltid bör utgå ifrån är att äta sund mat, få frisk luft och varsam rengöring, oavsett om det gäller ögonfransarna eller din hy. Om man fokuserar på att äta extra mycket B-och-C-vitamin mår dina fransar mycket bra utav.

Tips på B-och-C-vitaminkrik kost:

✿ Mjölk.
✿ Fil.
✿ Yoghurt.
✿ Margarin.
✿ Fet fisk.
✿ Bröd.
✿ Kött.
✿ Grönsaker.
✿ Frukt & Bär.
✿ Potatis.

Tänk på att mascara, remover och tvål torkar ut dina ögonfransar. De blir både tunnare och svagare och bryts lättare. För att motverka detta kan du smörja in dem med lite fett. Ett gammalt, men ack så effektivt, knep är att använda ricinolja (som man kan köpa på apoteket eller i hälsokostaffären).

För enklast applicering: Ta en gammal mascaraborste och skölj av den noggrant. Doppa borsten sedan i ricinoljan och ta på ett tunt lager på fransarna varje kväll innan du går och lägger dig.

Vaselin funkar också väldigt bra för detta, men kan vara något svårare då den är i fast form.

Vill du unna dina fransar något alldeles extra kan du investera in ett specialserum för dina fransar. Det vanligaste är att man använder den på rengjorda fransar 14 dagar varannan månad. Neulash är en populär variant utav dessa serum, men det kostar dig plånboken om du frågar mig. Produkten kostar från 900-1600 kr per styck och sägs räcka i 3 månader.

Ytterligare ett annat alternativ är att färga dina ögonfransar mörkare. De blir inte längre, men ju mörkare desto längre ser dina fransar ut att vara. Färgen brukar hålla i upp till 3 veckor. Man kan göra det både hemma och hos salong, men är du ovan rekommenderar jag dig att du går till salong de första gångerna, även om det är sneppet dyrare.

Hoppas att tipsen var till någon nytta!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: