Nyttiga makeup-knep!

Kategori: Annat

Nyttiga makeup-knep!



☠ Få aldrig för dig att låna ut ditt smink! Framförallt inte ögonsmink som mascara, eyeliner eller kajal. Detta brukar jag dock vara lite slarvig med. [Mitt tips är att när du lånar en kompis ögonpenna, vässa alltid den innan du använder den. Och lånar din kompis din penna, vässar du pennan efteråt. Jag vet inte om det får bort alla bakterier, men det misstänker jag eftersom jag ännu inte har fått någon ögoninfektion.]

☠ Luktar din mascara illa? Släng den på momangen! Orsaken till att lukten uppstår är att bakterier har trängt sig in i mascaran. En mascara har ett "bäst-före-datum" på cirkus 3 månader.

☠ Använd aldrig ögonfransböjare på målade fransar, det ökar risken optimalt att de faller av. Rengör böjaren var 14:e dag så att allt smuts försvinner. Att använda ögonfransböjare får dina ögonfransar att se längre ut samt att dina ögon får ett större intryck.

☠ Har din mascara torkat ut? Häll i några droppar vatten och den blir som ny! (För ett par dagar åtminstone).

☠ Om du målar dina ögonfransar rätt kan du lättare undvika kladd. Börja med de undre. Håll borsten lodrätt medan du applicerar. Låt underfransarna torka i någon minut innan du målar de övre fransarna. Rulla borsten rakt uppåt i ett par svep.

☠ Bästa tiden att plocka dina ögonbryn är direkt efter ett hett bad eller en dusch - då är nämligen dina hårsäckar mjuka.

☠ Använd isbit för att badda ögonbrynen innan du plockar dem, det minskar smärtan. Ta ett hårstrå i taget och dra åt det håll det växer.

Kommentarer

  • lovisa säger:

    hej natta! kan inte du lägga upp nån sminkvideo? , för du gör alltid så grym ögonsminkning!

    2012-04-14 | 21:36:58
    Bloggadress: http://loviiiisae.blogg.se/

Kommentera inlägget här: