Dagens make-up + Helgens inköp

Kategori:

Sorry peoplez! Igår var jag med C. Vi gick på stan och glodde i affärer, C klippte sig hos frisören och sedan käkade vi kina-buffé. Senare på kvällen gick vi på bio, Resident Evil 5. Riktigt mysigt faktiskt, men samtidigt lite tråkigt eftersom jag inte kunde uppdatera bloggen.

1. Läppstift från Stargazer London i färgen 130 (mörklila).
 
2. Kosmetiska linser. Gröna. Om ni kollar noga på bilden näst längst upp så ser ni att jag har dem på mig. 
 
3. Basiron AC 5% - Acnegel från Apoteket. Nej, jag vet att jag inte har acne - men jag kände för att testa denna gel på mina finnar. 
 
4. Pressed Powder, Stargazer, Rouge. 
 
5. Fantasy Eye Shadow, Stargazer, Sugar Pink.
 
6. White Eyeliner, Stargazer. 

Recept för ett vackert och fräscht ansikte:

Kategori:

Recept för ett vackert och fräscht ansikte

 

Du behöver göra följande steg:

 

1.  Sömn. Regel nummer ett som finns nedskriven överallt – och som faktiskt stämmer. Oavsett hur mycket concealer du kletar på under ögonen, kommer ett trött ansikte få dig att se, kanske inte helt oväntat, sliten ut.

 

 

Man bör sova 8 timmar per natt, men enligt vissa studier sägs det att tonåringar ibland kan behöva 10 timmar för att orka med en hel dag. Så JA, den där skönhetssömnen behöver man faktiskt!

 

2. Drick mycket vatten.

 

 

3. Var noggrann med att rengöra ansiktet, både morgon och kväll. Du ska använda produkter som är anpassade efter din egen hy för allra bästa resultat. Har du fet hy bör du alltså använda hudrengöringsprodukter som är anpassade för fet hy, och har du torr bör du använda hudrengöringsprodukter som är anpassade för torr hy. Annars kan det gå hel-knas, och det vill vi ju inte!

 

 

4. Använder du mycket kosmetika eller bara allmänt oren hy kan det vara skönt att någon gång då och då använda ansiktsmask som kommer att djuprengöra din hy. Jag skulle rekommendera att du använder ansiktsmask ca. 1-2 gånger i veckan.

 

 

Lycka till med kampen för en fräschare hy!

Parfym-och-deobyte!

Kategori:

Japp, äntligen är det dags för mig att byta parfym och deo! Jag är så envis att jag alltid måste använda upp mina produkter innan jag byter till en ny. Imorgon blir första gången jag testar dem, så ev. recension får komma lite senare. ;-)
 
Min gamla parfym, Miss Sensible:

Denna parfym luktar fasansfullt gott enligt mig. Kvinnligt, sensuellt och... kryddigt. Flaskan är väldigt elegant också. Jag dras till färgstarka parfym-flaskor har jag märkt. Parfymen innehåller (eller snarare innehöll :-D ) 100 ml och är väldigt dryg. Enligt beskrivningen ska den dofta en mix utav bergamott, citron, mandarin, ingefära och ylang-ylang som ger ett varmt och pudrigt intryck på huden. Rekommenderas varmt!
 
 
Min nya parfym, Star nature "Kiwi":
 
Denna parfym har jag då inte testat riktigt än, men på handen luktar den riktigt spännande. En blandning mellan kiwi och citron. Återkommer troligen med en recension på denna längre fram. Jag har använt flera parfymer från märket och tycker om i stort sätt alla deras dofter som jag har prövat, så jag tvivlar på att jag inte kommer att tycka om denna. :-)
 
Min gamla deo, Cien bodycare Roll-on Deoderant "Natural Flower":
 
Tro det eller ej, men denna deoderant har jag faktiskt köpt på LIDL för 10:- när jag inte kunde ta mig någon annanstans vid just det tillfället och var i desperat behov utav en ny deo. Jag är helt galen i doften, och jag måste säga att trots många besvikelser när det gäller deoderanter, så håller denna verkligen måttet. Den känns fräsch vid applicering och håller bättre än alla andra deoderanter jag någonsin testat. Den svider inte under armarna efter rakning heller, vilket är ett stort plus. Kanske har att göra med att den innehåller 0% alkohol. 
 
Min nya deo, CATSUIT - "For women":
 
När jag provluktade på den i butiken kände jag direkt att det var motsvarigheten till Miss Sensible, fast som spraydeo. Jag blev alldeles förälskad i doften och var tvungen att köpa den på en gång. Återkommer troligen med recension på denna inom kort också!
 
 

LÄPPSTIFT: Jordana - Blaze 6

Kategori:

Idag prydde mina läppar denna extremt fina färg från Jordana i nyansen Blaze 6. Det är mycket finare i verkligheten än på bild, nyansen är egentligen mer orangeröd med guldiga inslag i sig. Jag är verkligen kär i detta läppstift. Det lustiga är dock att jag inte trivs i att ha på mig det alls. :-(
 

Läppstiftet har ett par år på nacken och jag har fått det från min mormor en gång i tiden. När jag kollar på Jordanas hemsida står det att de inte tar emot internationella ordrar. :-( Men jag tänkte bara visa er hur fint det faktiskt är (trots att det är långt ifrån hur det ser ut irl). 
 
 
 

Gunry Eye Make-up Removal Pads med olja + vitamin E

Kategori:

En fråga som jag ofta får är vilken ögonsmink-remover jag skulle rekommendera, eftersom jag själv alltid använder så mycket ögonsmink. I detta inlägg tänkte jag tipsa om Gunrys Eye Make-up Removal Pads med olja + vitamin E!

Eftersom jag är en person som sällan håller mig till ett och samma märke, testar jag en hel del olika produkter. Mestadels för att jakten på den bästa produkten aldrig tar slut. Nu har jag hittat två ögonsmink-removers som har hamnat i min "favorit-samling". Klicka här att läsa om min andra favorit, L'ORÉAL Eye & Lip Makeup Remover Waterproof.
 
 


"Rengör effektivt och grundligt, tar även bort vattenfast ögonmake-up samt long-lasting mascara. Kombinationen av bomull rengör snabbt och enkelt på ett användarvänligt sätt. Padsen är parfymfria, och har genomgått både dermatologiska samt oftamologiska tester. Kan även användas av linsbärare." - Gunry.
 
Ingredienser:
 
Paraffinium Liquidum, Tocopheryl Acetate.

Om produkten: 
 
Som ni troligtvis kan se så innehåller denna burk 100 st bomullsrondeller. Det är dock inte vilka bomullsrondeller som helst, utan de är dränkta i olja och vitamin E. Produkten är parfymfri och det står att det passar även för linsbärare. 
 
Mitt resultat:
 
Ögonen svider inte när man tar bort ögonsminket med dessa pads! Det går smidigt och enkelt att få bort mascaran. Varje pad innehåller två delar, en "lapp" för varje öga, vilket även gör att produkten håller länge. Prisvärd produkt som håller vad den lovar!
 
Pris: 
 
Ca. 25:-
 
Vart kan man köpa?
 

RECENSION: w7 BIG LASH MASCARA

Kategori:

 
När man driver en skönhetsblogg är det nästan som skrivet i pannan att man måste ha en duglig kamera (vilket jag inte har). Och särskilt när det kommer till sådana här bilder. Jag borde nog börja spara mina slantar till en bättre kamera, misstänker jag. Men nåja, idag tänkte jag recensera en mascara som förmodligen är ny i de flestas öron, nämligen w7 BIG LASH MASCARA
 
Mitt resultat: 
 
Jag har naturligt långa fransar med mycket svärta (vilket inte syns på bilden, haha). Jag får både volym, separering, svärta och längd av denna mascara, vilket är rätt ovanligt då jag oftast använder två olika mascaraor samtidigt för att uppnå samma resultat som jag får med denna. Detta är världens bästa vardags-mascara! 
 
Borsten: 
 
 
Yepp. Här har vi då borsten. Inte alltför olik Isadoras BIG BOLD-mascara om jag inte minns fel. Jag föredrar stora borstar så för mig funkar det super!
 
Hylsa/förpackning:
 
Hylsan faller mig i smaken på pricken. Guld och svart samt tigermönster... Vad kan då gå snett? ;-) Kanske inte ser så lyxig ut, men whatever! Jag diggar den.
 
Övrigt om märket:
 
I Sverige är inte w7 ett välkänt märke, men i Storbritannien, där de tillverkas, är de välkända för sina prisvärda produkter. De kallar sig även för Warfare. 
 
Pris: 
 
Jag köpte min mascara för 29:- för ett tag sedan på Ö&B. Jag har ingen aning om den fortfarande finns kvar där eller inte. Hur som helst tycker jag att mascaran är värd minst dubbla priset med tanke på hur bra den faktiskt är. Men jag klagar då inte! :-)
 
Vart kan man köpa?
 
Jag har sett att man har kunnat köpa den från smink.nu förut, men det verkar som om de har tagit bort den från sitt sortiment. Man kan dock köpa andra w7-produkter där.
 
Annars hittade jag en ebay-länk för dig som är intresserad av att köpa den. Klicka här för att komma till annonsen.
 
 

Målat naglarna!

Kategori:

Idag kände jag för lite färg och glitter. Tyvärr är det totalt omöjligt att få färgernas rättvisa på bild. Särskilt glitter-lacket.
 
Men men... Hur som helst har jag använt KUBISS Nail Polish Shade No. 66 i grunden och sedan essence nail art special effect topper som en "fransk-manikyr-rand", som tyvärr inte ens syns på bilden. Jag måste berömma KUBISS-lacket eftersom det räckte med endast ett lager för full täckning. Det är verkligen sällan det sker. Färgen är också en i väldigt fin plommon-aktig nyans. 
 
Vart kan man köpa?
 
KUBISS brukar finnas att få tag i de allra flesta lågpris-butiker (Ö&B, Gekås, Rusta eller Dollar Store). :-)
 
Jag köpte essence-lacket i Berlin, och jag har inte sett märket i Sverige någonstans. Är det någon som vet vart man kan få tag på det så får ni gärna hojta till! :-D

RECENSION: E.L.F Under Eye Concealer & Highlighter

Kategori:

Innan jag tog min spontanta bloggpaus hade jag lovat er att jag skulle recensera E.L.F-produkterna jag vann för ett tag sedan. Först ut är E.L.F Under Eye Concealer & Highlighter.
 
 
Prio nummer ett i avgörandet kring om huruvida bra och fungerande en concealer är att den täcker som den ska samt inte blir kakig. 
 
Där klarar sig E.L.F Under Eye Concealer & Highlighter sig alldeles utmärkt. Konsistensen är tunn, men ändå tillräckligt täckande för ändamålet, alltså under ögon på mörka ringar och som highlighting under exempelvis ögonbryn. Den gör sig ganska bra på finnar och röda märken också, men för att vara på den säkra sidan bör man nog använda en något tjockare concealer, exempelvis MUS Cover All Mix.
 
Färgen är även bra, i mitt fall var det light om jag inte minns fel. Det går att välja mellan antingen färgerna fair, light eller medium - vilket enligt min mening är rätt lagom utbud (och eftersom jag har en nyans som passar mig, har jag heller ingen rätt att klaga). ;-)
 
Som sagt, en riktigt bra concealer för priset - och man får dessutom en bra highlighter på köpet. Helt klart en ny budgetfavorit hos mig!
 
Concealern kostar 42:- och du kan hitta den här.
 

Lösögonfransar till bilen?

Kategori:

 
I brist på något att göra så surfade jag in på Tradera, vilket även lockade till något som gjorde min dag lite bättre. Det var alltså en annons för lösögonfransar till bilar. Ganska häftigt och nytänkande, men samtidigt undrar man... Vad är det egentligen för idioter som ligger bakom dessa ideér? :-D
 
Hade jag haft en bil själv hade jag nog lätt köpt ett par lösögonfransar till den, ganska sött och smått creepy. Beskriver min personlighet alldeles fenomenalt!
 

RECENSION: Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque

Kategori:

 
 
För bara ett par veckor sedan beställde jag Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque (500 ml), och jag måste säga att jag redan har kärat ner mig i den totalt. 

Så här står det om produkten hos Eleven: Macadamia Deep Repair Masque är en återuppbyggande hårmask som ger torrt, skadat hår nytt liv. En kraftfull kombination av macadamiaolja och arganolja ihop med tea treeolja, kamomillolja, aloe vera och algextrakt återuppbygger och tillför håret en nyvunnen glans. Håret får nytt liv med förbättrad elasticitet och glans och en intensiv "närings-boost".
 
Håret blir nästan som nytt!

Precis som de allra flesta andra som har testat denna fantastiska hårinpackning, gråter jag utav lycka varje gång jag har använt den. Mitt stackars hår som har blekts och färgats i 3 år har varit med om en hel del starka kemiska behandlingar som har lett till både håravfall och slitage, blir nästan som nytt! Det är ingen mirakelprodukt som många säger att det är, men det är hittills den bästa hårinpackning jag någonsin har använt. 
 
Konsistens/lukt:
 
Konsistensen är ganska tjock, kesoliknande (<-- haha, vilken jämförelse. :-D ), men egentligen inte särskilt mycket tjockare än vad vanliga balsam brukar vara. Många beskriver doften som ljuvlig, och på den punkten kan jag faktiskt inte riktigt hålla med. När man väl har sköljt ur produkten i håret tycker jag att det är en behaglig, fräsch doft - men under verkningstiden luktar det något i liknelse mellan parfym och ruttet ägg. 
 
Verkningstid: 
 
Enligt anvisningarna ska man låta inpackningen sitta minst 7 minuter i håret. Jag brukar ha den i ett par timmar medan jag glor på film eller pysslar med andra saker. Ju längre verkningstid, desto bättre resultat! ;-)
 
Om ingredienser/mitt resultat:
 
Produkten är oljebaserad och alltså inte silikonbaserad som de allra flesta hårprodukter brukar vara, vilket betyder att du kan ha hårinpackningen i hårbotten utan att det blir fettigt. Mitt hår blir glansigt, mjukt, får volym och håller sig rent längre än vad det gjorde innan. 
 
Pris:
 
För en student som mig är priset rätt saftigt, men med tanke på resultat och produktens dryghet känner jag ändå att det är en hårinpackning jag alltid måste ha inom räckhåll i fortsättningen. 
 
Var kan man köpa produkten?

Om du nu är nyfiken på att köpa hårinpackningen, skulle jag rekommendera att du först köper en liten tub för att prova den och se om du tycker om den. Eller så gör du som mig, kör rakt på och tar den stora burken på 500 ml direkt! 
 
:-) Hos eleven.se kan du köpa Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque, 500 ml för 380 kr + 49 kr frakt.
 
:-) Hos bangerhead.se kan du köpa Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque, 500 ml för 380 kr och passa på att handla just nu när det är fri frakt under hela september!
 
:-) Hos lyko.se kan du köpa Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque, 500 ml för 420 kr +  49 kr frakt.
 
Köpa igen?
 
Det tror jag absolut att jag kommer att göra om plånboken tillåter. ;-) Men det är ju ett tag tills dess, så det får vi se då! Eftersom hårinpackningen var så oförskämt bra, så blir jag även nyfiken på Macadamias andra produkter.

Tjabba tjabba!

Kategori:

Det var ett tag sedan sist. Ja, rätt så länge faktiskt. Jag har helt enkelt skjutit bloggen åt sidan, men äntligen känner jag att jag har lust att börja blogga igen. Vi får väl hoppas att det håller i sig! ;-)
 
Eftersom det var så längesedan jag bloggade så tänkte jag uppdatera er genom lite nyheter som har hänt inom mitt "skönhetsliv".
 
Jag har:
 
* Köpt Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque! Recension kommer inom kort.
* Lagt en beställning hos Everyday Minerals. Vad det är får ni också kika på lite senare.
* Slutat med balsam-metoden.
* Upptäckt nya skönhets-favoriter.
 
Det var väl allt jag hade att säga för tillfället. 

Pusspuss!