Dagens tomma!

Kategori:

Eftersom jag är förkyld och orkeslös så får det bli ett "Dagens tomma"-inlägg idag. 

 
 
1. STAR Nature, Melon.
 
Muums, säger jag bara! STAR Nature did it again! Parfymen doftar precis som det där melon-tuggummit man alltid åt när man var liten. 
 
 
2. Grazette 6 Crush - Pineapple Wonder Mask, Tickled Pink.
 
Åh, gudarna ska veta att denna hårinpackning luktar häpnadsväckande gott! (Om man nu gillar ananas förstås.) Däremot till min besvikelse var den inte alls lika bra som jag hade förväntat mig. Det är en bra inpackning, men jag håller nog fortfarande fast vid min favorit från Macadamia. 
 
 
3. L´OREAL Eye & Lip Make-up Remover Waterproof
 
Ni som har följt min blogg under ett tag känner förmodligen till att detta är min trofasta smink-borttagning. Enough said.
 
 
4. EKULF, Bio Zym Natural Bright tandkräm
 
Precis som jag nämde för någon månad sedan så köpte jag denna tandkräm i fullstorlek. Och voilá, nu är den slut! Jag tycker att den är fortfarande lika bra som jag tyckte att den var från början. Prislappen är lika lockande som förut också. Smaken var dock inte lika god denna gång. Men det är väl en vanesak antar jag. 

RECENSION: VIVO Beauty Balm

Kategori:

 
"Primes, conceals and gives the ultimate coverage for that perfect flawless skin finish that lasts all day long."
 

Vad som förvånade mig mest när jag testade denna BB-cream för första gången var att den var såå ljus! Vanligtvis brukar den ljusaste nyansen vara en eller två nyanser för mörk för mig, men denna gjorde mig nästan likblek. Och när man swatchar den på handen ser den nästan intill för mörk ut för mig, men när den väl smordes in i ansktet så blev det väldigt ljust. Perfekt för riktigt ljushyade människor, alltså!  Det finns endast fyra olika nyanser att välja emellan; light, medium, beige och dark. 
 
Täckningsgraden är hög, precis som utlovat. En annan sak som jag la märke till när jag använde denna var att man blev väldigt skinig av den, så ett puder ovanpå är ett måste. Applicerar man för mycket produkt på huden ser det lätt kakigt ut. Produkten är rätt tjock, men trots detta känns den helt okej på huden. Jag hade rätt svårt för att få det att se jämt ut - dock appliceras den bäst med en stippling brush. 
 
För den låga prislappen är det definitivt ett fynd och värt att testa om man inte vill ha en foundation, men inte heller en färgad dagkräm. VIVO Beauty Balm kostar £5 för 30 ml.

RECENSION: LUSH "Dream Cream" - Hand And Body Lotion

Kategori:

 
 
"Lush's bästsäljare gör skäl för sitt namn med en mix av havre, vetemjölk, rosvatten, olivolja och kakaosmör som tillsammans med eteriska oljor lugnar och återfuktar din hud på djupet. 

I århundraden har man använt havre mot eksem och för att svalka ner het och skadad hud. Lush börjar med vetemjölk och tillsätter sedan rosvatten, olivolja och kakaosmör. Till detta tillsätts en mix eteriska oljor (ros absolut, blåkamomill, tea tree och lavendel). Allt detta ger dig Lush's bästsäljande produkt världen över - dream cream."
 
Jag har nu testat LUSH's "Dream Cream" en gång och jag kan bara konstatera att det var absolut inget för mig. Doften är förfärlig. Jag avskyr rosdoft och lavendel, och när dessa två kombineras får jag nästan en kräk-chock av bara tanken på den. 
 
Återfuktningen är det dock inget fel på alls! Krämen absorberar snabbt in i huden, den blir genast mjuk och får lyster. Jag gillar att det är en multiprodukt som kan användas både på händer och kropp. En annan fantastisk sak med LUSH är att de sätter små klisterlappar på undersidan av förpackningen där man kan se en bild på personen som har tillverkat produkten. En annan sak är att produkterna har ett särskilt utgångsdatum. Just denna höll bara i ca. 1 månad tror jag.
 
Eftersom jag inte gillade doften på denna produkt kommer den inte att införskaffas igen, men LUSH; oroa er inte - mig är ni inte färdiga med på ett bra tag.
 
LUSH "Dream Cream" Hand And Body Lotion kostar 209 SEK för 250g.

Dagens make-up!

Kategori:

 

Dagens make-up!

Kategori:

 

Adore Dare Purple Lenses - färgade månadslinser.

Kategori:

"ADORE Dare är färgade månadslinser från tillverkaren Eyemed Technologies. ADORE Dare är avsedda för att förstärka ögats naturliga färg och har en förstorande effekt. Likt cirkellinser definieras konturerna runt iris för ett fängslande intryck. ADORE är italienska kvalitetslinser, kända för hög komfort som håller hela dagen."
 
 
 
Vänstra ögat: Med lins. Högra ögat: Utan lins. 
 
Som ni ser ovan så blir effekten ganska stor, och ganska skrämmande utan ögonsmink på mina annars rätt så ljusa ögon. Trots detta tycker jag ändå att effekten blir rätt häftig, även om jag lyckades skrämma några av mina klasskamrater när jag bar dem i skolan. Jag gillar ändå att de smälter in så pass "naturligt" i mina ögon som den ändå gör - även om det inte är världens naturligaste linser.
 
 
Båda ögonen med linser.
 
 
Öga med mascara. 
 
Jag tycker att dessa linser är otroligt bekväma, faktiskt de mest bekväma linser jag någonsin haft. Men efter ca. 4-5 timmar känner jag den där uttorkande känslan som jag ofta får när jag bär linser. Det ordnar man dock enkelt genom att alltid bära med sig en liten flaska linsvätska vart man än går. Om jag ska nämna något negativt om dessa linser så måste det nog vara att de är inte särskilt billiga för att vara månadslinser. De kostar nämligen 279 SEK per ask, och för mig, som inte använder linser varje dag blir det en rätt hög kostnad. 

RECENSION: Bliss Fabulous Foaming Face Wash

Kategori:

Bliss  Fabulous Foaming Face Wash
 
"Bliss bästsäljare - en 2-i-1 renöging och peeling. Lätt löddrande, oljefri rengöring som också exfolierar milt och lämnar huden mjuk och fräsch.Tar omedelbart bort makeup och orenheter samtigit som den skonsamt peelar bort döda hudceller. Kan användas varje dag. Fräsch fruktig doft." 
 
I ärlighetens namn blev jag faktiskt inte jätteimponerad av denna produkt. Missförstå mig inte - det är en bra ansiktstvätt, men den utmärker sig inte på något sätt. Den luktar dock himmelskt gott, något i stil med bubbelgums-tuggummi. Men i förhållande till priset (som i alla fall enligt mig är rätt högt); förväntar jag mig mer av en produkt i denna prisklass.
 
Jag skulle beskriva konsistensen som lätt löddrande med minimala skrubbkorn, så pyttesmå att de knappast känns. På så sätt så är rengöringen så pass mild att den kan användas varje dag. Jag skulle inte kunna påstå att den avlägsnar make up på det sätt som Bliss utlovar. Däremot rengör den på djupet om man redan har tagit bort sminket med en sminkborttagningsservett innan användning. Man ska undvika att få den i ögonen, för tro mig - det svider. 
 
Jag kommer förmodligen inte att köpa denna igen, främst på grund utav att den inte uppfyller mina krav på vad en ansiktsrengöring ska klara av och dessutom det höga priset.
 
Bliss Fabulous Foaming Face Wash kostar 245 kr för 197 ml.

BROADWAY: NAILS IMPRESS MANICURE

Kategori:

Som ni förmodligen (förhoppningsvis) redan har lagt märke till så har jag bytt både design och header på bloggen. Jag var så vansinnigt trött på den gamla, så detta får duga tills vidare. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
"Perfekt manikyr på bara några minuter med detta innovativa sätt att applicera lösnaglar. Med en stor variation av färger och mönster kan du enkelt och säkert få en perfekt manikyr på bara några minuter och som sitter i flera dagar. Med Impress Manicure behöver du inget lim och ingen aceton för att ta bort naglarna efter användning."

Man får en liten rengöringservett i paketet som man först ska använda, för att få bort ev. smuts för att få naglarna att sitta så länge som möjligt. Efteråt tar man bort det genomskinliga plastskyddet som sitter på undersidan av lösnageln och efter det är det bara att trycka fast nageln. Enkelt som en plätt!
 
 
Eftersom jag inte är ett fan utav färgen lila så var jag "tvungen" att måla över dem till en annan färg. För övrigt satt de ganska bra i ca. två dagar - vattnet löser upp limmet vilket leder till att naglarna lossnar. Jag tycker att resultatet blir relativt naturligt i jämförelse med andra lösnaglar jag har testat. De har lagom längd och de känns ganska bekväma att ha på sig. Jag kommer antagligen inte att köpa dessa igen; men jag skulle definitivt kunna tänka mig att använda dessa under en lite "finare" tillställning över en dag då jag vill vara säker på att mina naglar ser fina och fräscha ut. 
 
 
 
Broadway Impress Manicure kostar ca. 100-120 SEK.

Mer sminkningar?

Kategori:

Jag har fått förfrågningar om att jag ska ladda upp fler bilder på mina sminkningar, så här får ni en relativt ny sminkning! 
 
 
 

RECENSION: Everyday Minerals Semi Matte Base (Multitasking Neutral)

Kategori:

 
De dagar solen tittar fram är jag en trogen användare av Everyday Minerals olika mineralfoundations. Just den här; Semi Matte Base, mattar ner huden utan att att få det att se för "platt" och trist ut på huden. Den ger lagom mycket lyster och det finns inte det minsta spår av glitter i den. 
 
Det krävs inte mycket produkt för att få upp en fin täckning. Det går att bygga upp täckning gradvis från medium till hög utan att det blir ett pudrigt resultat. Trots att täckningen är fantastisk så brukar jag använda en concealer under ögonen för att justera mina mörka ringar, som jag känner att Semi Matte Base inte klarar av att trolla bort så bra på egen hand. Det är dock inget problem för mig som är van vid att använda flertalet produkter varje dag. 

Något som är utmärkt med Everyday Minerals är att de har ett brett utbud med nyanser och olika formulas. Jag valde nyansen Multitasking Neutral eftersom jag har en blandning av gul och rosa underton. Det visade sig vara en nyans som passar mig riktigt bra. Är man osäker på vilken nyans man ska välja kan man beställa hem en bunt prover från deras hemsida, eller hos deras svenska återförsäljare Brallis.se.
 
En sak man dock bör uppmärksamma är att om man har torr hy bör man inte använda denna mineralfoundation, åtminstone inte utan en rejäl återfuktande kräm under. De dagar min blandhy har lutat åt det lite torrare hållet har resultatet blivit flikigt och kakigt. 
 
Jag har varit mycket nöjd med denna foundation, men tyvärr tog den slut för ett tag sedan och just nu håller jag på att testa en deras Original Glo base-formula istället. Dock tvivlar jag inte på att jag kommer att inhandla den igen eftersom den är både plånboksvänlig och resultatet blir som önskat.