Så... var det verkligen värt att köpa kalendern?

Kategori:

Nu kommer vi till den stora frågan som ni alla har väntat på. Är det verkligen värt att köpa The Body Shops Julkalender?
 
 
Jag har beräknat att värdet ligger på ca. 2623 SEK, trots att The Body Shop utlovar ett värde på ungefär 2495 SEK. Jag betalade alltså 1200 SEK och fick produkter för dubbla värdet. Ur en ekonomisk synvinkel är kalendern mycket prisvärd.
 
Det man dock bör vara beredd på när man köper någon utav The Body Shops kalendrar är att de innehåller väldigt få smink-produkter - och det är faktiskt något jag saknar. För TBS har många toppen-fina smink-produkter. Hur som haver, så anser jag att kalendern är prisvärd och jag har trots allt funnit många nya favoriter, även om kanske inte allt föll mig i smaken. Däremot kommer jag nog överväga att köpa mellan-kalendern för 800 SEK nästa år istället. Men vi får väl se, jag hinner säkert ångra mig tills dess.
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 24

Kategori:

IDAG ÄR DET JULAFTON FÖR SJUTTSINGEN! VAD I HERRANS NAMN GÖR NI INNE PÅ MIN BLOGG EGENTLIGEN? ÄT GOD MAT, UMGÅS MED FAMILJ OCH SLÄKT OCH HA KUL ISTÄLLET. OCH ÖPPNA PAKET FÖRSTÅS. Ho ho ho! Hoppas att ni alla har en riktigt goood jul!
 
Klicka för större bild
TBS Nutriganics Drops Of Youth, 50 ml. (Värde: 495 SEK. I skrivande stund är kostar de dock 396 SEK)

PRODUKTBESKRIVNING

Våra certifierat ekologiska produkter är anpassade för hudens första ålderstecken. Vårdande serumdroppar med kraften hämtad från stamceller som både fuktighetsbevarar och ger ny energi och lyster till torr hy. Passar alla hudtyper och används för hud som börjar visa de första tecken på åldrande. En flaska såld varje 30:e sekund!

  • Direkt fuktighetsbevarande
  • Ekologisk
  • Vårdande
  • En flaska såld varje 30:e sekund
Wow! Denna produkt har jag hört så mycket gott om. Jag ser verkligen fram emot att få testa denna. Jag måste dock göra slut på mitt serum från Lumene först. Det känns riktigt lyxigt för detta är en produkt som jag aldrig skulle kunna köpa annars med mitt tunna studentbidrag.

TBS Julkalender 2013 Lucka 23

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Super Volume Mascara i nyansen Black. (Värde: 175 SEK)

PRODUKTBESKRIVNING

Vår klassiska mascara ger rejäl volym och intensiv färg utan att klumpa ihop sig.

  • Oftamologiskt testad
Jippie! Det här är verkligen en toppen-mascara - om man lär sig att hantera den rätt. Man fick denna mascara i förra årets ultimate-box, dock i minisize. Jag upplever att svärtan är riktigt fin, men tyvärr är formulan väldigt blöt så man får använda den rätt mycket så att den torkar ut, om man nu inte gillar looken á la helt svartprickig runt ögonen. 

TBS Julkalender 2013 Lucka 22

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Honeymania Body Butter på 200 ml. (Värde: 185 SEK)

PRODUKTBESKRIVNING

Honeymania Body Butter innehåller lenande ekologisk Community Fair Trade-producerad honung från Etioptien. Masseras in i huden och ger en mjuk och fuktighetsbevarade känsla i upp till 24 timmar. Lyxa till det med hela Honeymania serien och få en helkroppsbehandling.

  • Innehåller Ekologisk honung
  • Fuktighetsbevarande i upp till 24 timmar
  • Nyhet
Jag vet att de allra flesta som öppnar dagens lucka kommer att jubla av lycka, men inte jag. Honeymania-serien är som tidigare sagt ingenting för mig. Schysst med en fullsize-body butter dock.

TBS Julkalender 2013 Lucka 21

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Coconut Lip Gloss på 12 ml. (Värde: 130 SEK)

PRODUKTBESKRIVNING

En serie härliga läppglans som fuktighetsbevarar, fyllda med glittrande lyster och fruktiga färger.

  • Superglansiga läppar!
  • Fuktighetsbevarande
  • Mjukgörande
Jag föredrar vanligtvis heltäckande läppglans, men denna doftar supergott och gör läpparna läckert glittriga.

TBS Julkalender 2013 Lucka 20

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Almond Nail & Cuticle Oil på 1,8 ml. (Värde: 125 SEK)
 

PRODUKTBESKRIVNING

Praktisk 2-i-1-penna som mjukgör nagelbanden och vårdar naglarna. Med mandelolja.

  • Söt doft av mandel
Jag har blivit helt förälskad i denna pennan. Förmodligen främst för att den luktar himmelskt. Jag är inte särskilt duktig på att sköta mina naglar, men jag märker en stor skillnad på mina nagelband nu när jag har använt denna under en längre tid. Toppen va?
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 19

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Camolie Cleansing Butter på 90 ml. (Värde: 185 SEK, säljs dock i skrivande stund för 148 SEK)

PRODUKTBESKRIVNING

Camomile Sumptuous Cleansing Butter innehåller Community Fair Trade-producerad kamomill från Storbritannien. Serien tar effektivt bort alla typer av makeup, inklusive vattenfast ögonmakeup och är samtidigt skonsam mot huden. Passar alla hudtyper och är testad för användning kring ögonen och personer som bär linser.

  • Din hud känns ren, utan att bli irriterad
  • Din hud känns len och mjuk
Som jag tidigare har sagt så älskar jag denna doft. Och jag gillar verkligen att ta bort sminket med denna produkt. Vissa använder inget efteråt, men eftersom jag är ute efter ett riktigt rent resultat brukar jag använda en slumpvald flytande rengöring efteråt. En riktigt toppen produkt, det enda negativa är att den kommer i en plåtburk som är svår att öppna, och att den inte är så hygienisk. Det är alltså ett måste att använda antingen en spatel, eller som jag gör, bomullspads. 

TBS Julkalender 2013 Lucka 18

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Absinthe Purifying Hand Cream 100 ml (värde 130 SEK).

PRODUKTBESKRIVNING

Absinthe Purifying Hand Cream är en lätt och frisk handkräm som känns renande, uppfräschande och mjukgörande för dina händer. Kan användas varje dag för en fräsch, ren känsla samtidigt som den fuktighetsbevarar huden.

  • Fuktighetsbevarar och fräschar upp
  • Passar alla hudtyper
  • Fri från triklosan
Handkräm är alltid nödvändigt, men doften känns ganska otippad. Den sägs vara unisex, men för mig luktar den riiiiktigt manligt. Det är ingen äcklig doft direkt, men den är väldigt stark.
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 17

Kategori:

Klicka för större bild
TBS Aloe Soothing Night Cream på 15 ml finner vi i lucka nummer 17. [Värde ca. 15 SEK]

PRODUKTBESKRIVNING

En skönt krämig fuktighetsbevarare för natten som vårdar och mjukgör huden.

  • Inga tillsatta konserveringsmedel
Trots att jag är en sådan skönhetsjunkie så använder jag aldrig nattkräm, jag anser att det är alldeles för fett för min blandhy. 

RECENSION: Mane 'n Tail and Body Shampoo

Kategori:

 
"Detta är ett schampo för både människor och hästar. Denna unika världsberömda formula innehåller kraftigt löddrande, rengörande ingredienser förstärker med fuktighetsbevarande och lenande medel. Vår mikro-berikade proteinformulan har en djup "nedtill huden" rengörande och koditionerande verkan och lämnar håret mjukt och glansigt.

Mane 'n Tail and Body Shampoo är en väldigt omtalad produkt runt om i världen, främst på grund av att det sägs få håret att växa fortare. Det som dock fångade mitt intresse var att det används för både människor och HÄSTAR. Många skulle säkert ta detta som en varningssignal, men inte jag. Sagt och gjort, så beställde jag hem detta shampoo någon gång i oktober och nu sjunger det på sista versen då det bara är några droppar kvar i flaskan. Jag känner mig därmed redo för att ge er en fullständig recension om detta shampoo.
 
Det är svårt att avgöra om Mane 'n Tail and Body Shampoo har bidragit till min hårväxt, men jag ser att mitt hår har växt ganska rejält. Jag vågar dock inte lova att det beror på just detta shampoo eller om det är någon annan orsak. En sak som jag dock med säkerhet kan garantera är att min hårkvalité har förbättrats. Håret ser betydligt glansigare ut och känns mjukare än någonsin förut. Ibland har jag svårt att hålla fingrarna borta från mitt hår på grund av att det är så lent. 
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd med denna produkt och kommer förmodligen att köpa den igen vid behov. 

TBS Julkalender 2013 Lucka 16

Kategori:

#
TBS Sensual Massage Oil på 150 ml. [Värde 155 SEK]
 

PRODUKTBESKRIVNING

En sensuell blandning av eteriska oljor som är perfekta till en skön massage. Den har tagit sin inspiration från traditionell polynesisk lomi lomi-massage. Innehållar bland annat ylang ylang från Madagaskar, kukuinötolja och vanilj. 

  • Perfekt för paret
En ganska tråkig grej då jag är helt säker på att jag inte kommer att ha någon som helst användning för denna. Nåväl, den får väl skänkas vidare.

TBS Julkalender 2013 Lucka 15

Kategori:

#
TBS Shea Beautifying Oil på 100 ml. [Värde 165 SEK]
 

PRODUKTBESKRIVNING

En lättapplicerad torr kroppsolja som snabbt absorberas. På ett ögonblick gör den kropp, hår och ansikte sammetsmjuk och len med en fräsch lyster och naturlig spänst. Utsedd till vinnare i Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2013.

  • Prisbelönt
  • Fuktighetsbevararande för kropp, hår och ansikte
  • Community Fair Trade-producerat shiasmör
Jag har använt denna produkt i flera omgångar och i flera dofter, b.l.a just Shea - men dessvärre kommer jag inte överens med den. Jag kanske gör ett nytt försök och ger mig på den igen, för jag vill ju så gärna tycka om den!

TBS Julkalender 2013 Lucka 14

Kategori:

#
TBS Vitamin E Sink-in Moisture Mask på 6 ml.

PRODUKTBESKRIVNING

Den här fuktighetsbevarande masken tillför antioxiderande Vitamin E för en fräschare hy.

#

TBS Vitamin C Microdermbrasion på 6 ml.

PRODUKTBESKRIVNING

Små mikropartiklar av mineralen granat ger en grundlig exfoliering, lagom att använda en gång i veckan. De sköna partiklarna hjälper till att ge huden en jämnare yta och ton. Innehåller extrakt av camu camu (med naturens högsta koncentration av C-vitamin)

  • Tar fram hudens lyster
I dagens lucka fick man två stycken ansiktsmasker på 6 ml (de är värda 25 SEK/st), en innehållandes vitamin E och en innehållandes vitamin C. Jag har testat den som innehåller vitamin C och jag älskar den. Jag kommer förmodligen att köpa den i fullsize så småning om.

 

TBS Julkalender 2013 Lucka 13

Kategori:

Idag är det Lucia, mina vänner! Tänk att tiden går så fort. Och nästa fredag får jag jullov. Gud vad skönt och som jag har längtat!
 
#
Dagens lucka innehåller TBS Moringa Shower Gel på 60 ml. [Uppskattat värde ca. 20 SEK]
 

PRODUKTBESKRIVNING

En tvålfri duschgel med äkta moringafröolja och en härligt blommig doft.

  • Spröd doft av blommor
  • Fuktighetsbevarande och skyddande för huden
 
Jag gillar doften av Moringa, så det ska bli kul att testa denna produkt.

TBS Julkalender 2013 Lucka 12

Kategori:

#
 
TBS Natural Lip Roll-on Berry i fullstorlek. [Kostar 80 SEK].
 

PRODUKTBESKRIVNING

100 % naturlig och framtagen enbart från naturliga oljor och ingredienser. Den unika rollerapplikatorn glider mjukt över dina läppar. Med doft av frukt och bär.

  • Gör läpparna mjuka och lena
I förra årets julkalender fick man en Lip Roll-on med mint-smak som jag blev väldigt förtjust i, trots att jag inte gillar mint så mycket. Ska bli kul att testa en annan smak. 

TBS Julkalender 2013 Lucka 11

Kategori:

#
(Wow, den här bilden blev verkligen enorm). Men i lucka nummer 11 finner vi i alla fall en TBS Seaweed Mattifying Day Cream på 15 ml. [Uppskattat värde ca. 50 SEK]

PRODUKTBESKRIVNING

En lättabsorberad, fettfri, geléliknande fuktighetsbevarare. Den motverkar att huden blir fet och blank samtidigt som den fuktighetsbevarar och balanserar. Får huden att kännas fräsch, ren, mjuk och smidig och ger den en matt yta.

Mängd

  • Ger ett glansfritt och matt resultat

Denna har jag faktiskt redan hunnit göra slut på och jag måste säga att jag är stormförtjust i den. Huden blir precis som utlovat, matt efter applicering. Det är jättebra eftersom det kortar ner väntetiden på att dagkrämen ska absorberas in i huden något avsevärt, och det är rätt värdefullt när man är stressad på morgonen. Jag upplever också att min hy ser fräschare ut efter att ha använt denna. Möjligt att jag köper denna i fullstolek när jag har gjort slut på mina andra dagkrämer! 

TBS Julkalender 2013 Lucka 10

Kategori:

#
Bakom lucka nummer 10 gömmer sig TBS Camomile Silky Cleansing Oil på 200 ml. [Kostar 210 SEK.]
 

PRODUKTBESKRIVNING

Vår effektiva Camomile Make-Up Removal Collection består av fyra produkter som alla innehåller Community Fair Trade-producerad kamomill från Storbritannien. Serien tar effektivt bort alla typer av makeup, inklusive vattenfast ögonmakeup och är samtidigt skonsam mot huden. Passar alla hudtyper.

  • Din hud känns ren, utan att bli irriterad
  • Din hud känns len och mjuk
 
Åh, Kamomill-serien är riktigt bra, så denna tar jag emot med glädje! Förra året fick man Camomile Gentle Eye Make-Up Remover i Ultimate julkalendern. Den var bra, men jag har en känsla av att denna kommer att vara ännu bättre (psst, jag har tjuvtestat den lite). Återkommer givetvis med utförligare recension lite senare.
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 9

Kategori:

#
I lucka nummer 9 finner vi TBS Chocomania Shower Cream på 60 ml. En fullsize ligger på 250 ml. [Uppskattat värde ca. 20 kr].
 

PRODUKTBESKRIVNING

Tvålfri duschkräm med äkta kakaosmör och en ljuvlig doft av choklad. Torkar inte ut. Godis för huden! Den innehåller Community Fair Trade-producerad kakaosmör och honung som gör din hud mjuk och väl fuktighetsbevarad.

  • Lyxig doft av choklad
 
Tja, som jag har nämt så många gånger tidigare så är Chocomania-serien helt enkelt ingenting för mig. Tur att det bara var en liten flaska.

 

TBS Julkalender 2013 Lucka 8

Kategori:

 
Dagarna går och snart är det lucia! Idag är det dock dags för att öppna lucka 8 i The Body Shops julkalender och där befinner sig en TBS Moringa Body Mist på 100 ml (Värde: 125 SEK). 
 

PRODUKTBESKRIVNING

Moringa Body Mist. Spraya den doftande Body Mist över hela kroppen för en mild doft av blommor. Den är oemotståndlig.

  • Spray för hela kroppen
 
Denna blev jag glatt överraskad av. Den doftar gott så länge man inte överdoserar, för då blir det lätt att man luktar som en tant. En väldigt söt, blommig doft som förmodligen passar de allra flesta. Kul omväxling för mig som bara brukar använda fruktiga dofter.
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 7

Kategori:

#
TBS Shea Body Butter - 50 ml. (Fullsize ligger på 200 ml). [Uppskattat värde: 46 SEK]
 

PRODUKTBESKRIVNING

Shea Body Butter är en intensivt krämig fuktighetsbevarare för hela kroppen. Innehåller en rad lyxiga Community Fair Trade-producerade ingredienser som mjukgör och fuktighetsbevarar din hud såsom shiasmör och kakaosmör från Ghana och babassuolja från Brasilien. Absorberas lätt av huden och verkar i upp till 24 timmar.

  • Smörlik konsistens
  • Mjuk nötig doft
  • Passar torr hud
 
En väldigt god och naturlig doft med återfuktande egenskaper. Yay! 

TBS Julkalender 2013 Lucka 6

Kategori:

#
 
TBS Peppermint Cooling Foot Lotion 60 ml. Värdet ligger på 45 SEK, men just nu är det dock utförsäljning och den kostar endast 31, 50 SEK!
 

PRODUKTBESKRIVNING

Härligt mintdoftande fotlotion som fuktightsbevarar och fräschar upp.

  • Gör huden mjuk

Denna produkt faller mig inte heller i smaken, tyvärr. NI måste tycka att jag är hemskt kräsen, men jag är mer intresserad av de lite sötare dofterna. Och sedan känner jag inte att detta är en produkt som jag behöver i min skönhetsrutin. Jag vet dock att det är en omtyckt produkt av många.

TBS Julkalender 2013 Lucka 5

Kategori:

#
TBS Chocomania Body Butter 50 ml. (Fullsize ligger på 200 ml). [Uppskattat värde ca. 42 SEK.]
 

PRODUKTBESKRIVNING

Chocomania Body Butter är en ljuvligt chokladdoftande fuktighetsbevarare som håller huden mjuk och smidig länge. Innehåller 13 Community Fair Trade-producerade ingredienser (45 %) – det är vårt rekord!

  • Smörig konsistens
  • Passar till mycket torr hud
Åh, jisses. Ni kan inte ana hur trött jag är på Chocomania-doften nu. Den luktar inte choklad alls utan istället en syntetisk obehaglig doft. Dessutom fick jag ett överflöd av den serien från förra årets julkalender. Nej, usch. Det här var inte vad jag hade önskat mig. Till det positiva så är denna precis som alla andra TBS-body butters, huden väldigt mjuk och skön efter användning! 

TBS Julkalender 2013 Lucka 4

Kategori:

#
TBS Absinthe Purifying Hand Wash - 60 ml (Fullsize är på 250 ml). [Uppskattat värde: 15 SEK.]
 

PRODUKTBESKRIVNING

Absinthe Hand Wash är en lätt och fräsch handtvätt för en uppfriskande och mild rengöring. Den innehåller absintextrakt som har använts i århundranden för sina renande egenskaper, samt Community Fair Trade-producerad aloe vera från Guatemala.

  • Fri från triklosan
Jag har använt denna ett tag och den har en unisex-doft som förmodligen faller de allra flesta män och kvinnor i smaken. Rengör effektivt, men dessvärre torkar den ut mina händer nu i vinterkylan. Perfekt storlek att ha i handväskan.Kanske inte världens roligaste produkt, men samtidigt är den roligare än vad en vanlig alco-gel skulle vara.
 
 

TBS Julkalender 2013 Lucka 3

Kategori:

#
 
TBS Bath gloves (Värde 35 SEK)
 

PRODUKTBESKRIVNING

Duschvantarna får din body wash att löddra ordentligt, och skrubbar bort döda hudceller.

  • Gör huden mjuk och len
Nej, det här var ingen höjdar-lucka faktiskt. Skrubbhandskar kan man köpa för 10 kronor på Ö&B. Bättre kan ni, The Body Shop!

TBS Julkalender 2013 Lucka 2

Kategori:

 
I lucka 2 finner vi TBS Aloe Calming Facial Cleanser på 60 ml (Fullsize ligger på 200 ml). Uppskattat värde för denna blir alltså ca. 35-40 SEK. Dock är detta en lagom storlek för att kunna testa om man tycker om produkten eller inte.

PRODUKTBESKRIVNING

Om vanliga rengörare får din hud att kännas stram och torr är det här produkten du har väntat på. Den löser upp smuts samtidigt som den känns lenande och uppfriskande för huden.

  • Uppfriskande
  • Löser upp smuts
Hittills tycker jag om den. Huden blir riktigt len efter användning! Till de mer negativa bitarna så verkar det som att detta inte är en dryg produkt för fem öre. 

TBS Julkalender 2013 Lucka 1

Kategori:

 
 

Alla verkar ha delade åsikter kring julen. Personligen tycker jag om det, det är mysigt när det börjar bli mörkt ute. Den glittrande snön är fin att titta på när man är inomhus och särskilt om man har en kopp glögg i handen och sitter invirad i en gosig filt. Men det bästa av allt måste nog faktiskt vara att öppna julkalendern. Även i år har jag köpt en The Body Shop Ultimate kalender innehållandes 24 st. spännande skönhetsprodukter. Låt oss ta en titt på lucka 1!
 
 
TBS Honeymania Shower Gel 250 ml (Fullsize) [Värde: 85 SEK]

PRODUKTBESKRIVNING

Honeymania Shower Gel tillhör vår lyxiga serie Honeymania. Den har en blommig doft som rengör milt och fuktighetsbevarar i upp till 24-timmar. Passar bra för alla kunder med normal till torr hy.

  • Rengör milt
  • Mjukgörande
  • fuktigetsbevarar upp till 24-timmar
 
Honeymania-serien är höstens lilla nykomling i The Body Shops sortiment. Produkterna innehåller Fair Trade-honung från Etiopien, men trots detta tycker jag inte att det luktar honung alls. Denna doft faller tyvärr inte mig i smaken, men jag vet att många är störtförälskade i just Honeymania-doften.En duschgel är inte heller det roligaste man kan få, men ack så nödvändigt!