Dagens make-up!

Kategori:

RECENSION: Oliva by CSS ECO Make-up remover wipes

Kategori:

 
"Rengöringsservetter som skonsamt och effektivt rengör huden från makeup. Servetterna innehåller ekologisk mjukgörande olivolja och olivlövs-extrakt som mjukgör och återfuktar huden. 97% ekocertifierade råvaror. Fri från parabener, mineralolja och silikon."
 
Det har varit en väldans diskussion kring dessa rengöringsservetter på sistonde. Vissa fullkomligt avskyr dem p.g.a klåda och rodnader efter använding. Jag tycker faktiskt riktigt mycket om dem, men jag skulle nog ändå avråda personer med känsliga ögon/hy att använda dem. 
 
Man tar ett par svep med servetten och vips - my foundation is gone! Man tar ytterligare ett par svep och vips - my mascara is gone! Med andra ord rengör det fantastiskt utan att lämna den där oljiga känslan som en del rengöringar lämnar efter sig. De luktar oerhört fräscht och gott dessutom. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa dessa igen. 
 
Kostar 50 SEK för 24 st. våtservetter hos Apoteket.

RECENSION: H&M MEGA VOLUME MASCARA

Kategori:


Det som tilltalade mig först hos denna mascara var den färgsprakande förpackningen. I verkligheten är den mer neongul än vad som framgår på bilderna. 
 
 
En annan sak som var bra var att man kunde se borsten på sidan av förpackningen så att man slapp bryta upp förpackningen. Jag är ett stort fan av stora borstar och för 29 SEK var det inget snack om saken om att jag skulle ha den. 
 
 
Hylsan har samma utformning som förpackningen, och man blir glad av att se dessa starka färger när man ska sminka sig på morgonen. 
 
 
 
Så här ser borsten ut i verkligheten.
 
Och vad tycker jag om den då?
 
Nä, hörni. Ärligt talat förväntade jag mig mer av denna mascara - för H&M brukar ha bra limited edition-mascaror. Men denna gav mig inte den volym som utlovades. Formulan var dessutom för blöt och det är inget som faller mig i smaken. Det finns dock två till i den här "serien"; Twisted curves och Superlength som också har fullt lika färgglada förpackningar som har fått goda omdömen. Jag tror att Mega Volume Mascara kan vara ett bra komplement i din sminksamling för dig som önskar svärta, längd och vill ha en billig vardagsmascara.

Dagens make-up!

Kategori:

Jag ser helt förlamad ut på den här bilden, men jag tyckte sminkningen blev rätt så söt! Den blev inte fullt lika dramatisk som mina vanliga sminkningar brukar vara. 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens make-up!

Kategori:

Jag tillhör inte den skaran som säger att man måste välja antingen att fokusera på ögonen eller läppar i sin make-up. Jag anser att det kan bli minst lika fint om man använder starka färger på både läpp-och-ögonsmink samtidigt! Men det är såklart en smaksak. Som tur är så finns det inga skrivna regler för hur en sminkning SKA se ut. Jag tycker att man ska våga experimentera med färger och texturer. 
 
 
 
 
 
[Obs: Jag har mina gröna Freshlooks-linser på bilderna. Färgerna skiljer sig en hel del på bilderna, men det beror på att dels är de tagna i olika ljus och med olika inställningar, och dels för att min kamera är lite bråkig som vanligt.]
 
 

3 ansiktsmasker från H&M

Kategori:

För ett tag sedan shoppade jag på mig ett par stycken ansiktsmasker från H&M när jag ändå strosade runt i butiken. De flesta utav deras masker är prisvärda, luktar mums och räcker till flera appliceringar. Fast jag måste erkänna att jag köpte dem mest för de fina förpackningarna. Här är tre utav dem; Chocolate Mud Mask, Zesty Lime Energizing Mask och Blueberry Burst Nourising Mask.
 
 
Chokladmasker brukar sällan dofta som äkta choklad och sådant är fallet även med denna mask. Den luktar dock helt okej fastän den inte var någon storhöjdare direkt. Jag märkte inte av någon effekt med denna mask förrutom att huden blev ren och fin. 
 
 
Jag fullständigt älskade denna doften - verkligen superfräscht med lime! Huden blir djuprengjord och alla sminkrester försvinner effektivt.
 
 
Denna upplevde jag som sämst av dessa tre masker. Jag gillade inte doften alls, den luktade inte alls som blåbär. Jag tycker inte att den gav någon särskild effekt heller.
 
H&M:s ansiktsmasker kostar 20 SEK och finns i ett flertal olika dofter att välja emellan. Perfekt om man har en knaper budget men ändå vill fräscha upp hyn!

RECENSION: MAC Pro Longwear Concealer

Kategori:

 
"En lätt flytande concealer som ger medelkraftig till full täckning med en skön, naturlig, matt finish. Färgfast formula som varar i upp till 15 timmar. Hjälper till att dölja och korrigera ringar under ögonen och missfärgningar. Förpackad i en genomskinlig glasflaska med mattsvart pump."
 
Det positiva med MAC är att de har nyanser som passar nästan vilken hudton som helst, och det är något som ofta saknas när det gäller just concealers. På Kicks hemsida finns denna concealer tillgänglig i 15 nyanser. så du behöver knappast oroa dig över att inte hitta en nyans som passar just dig! 
 
Jag tycker att den täcker väldigt bra, oavsett om det är mörka ringar under ögonen eller finnar man vill dölja. Om man tar för mycket blir resultatet lätt kakigt, så därför är detta ingen favoritconcealer för mig trots den höga täckgraden. 
 
 
Pumpflaskan är hygienisk, men samtidigt får man ut mer produkt än vad man kanske behöver. Det är omöjligt att kontrollera mängden som kommer ut, och på så sätt tar ju produkten slut fortare. 
 
Jag skulle inte påstå att detta är en dålig concealer, snarare tvärtom, men man måste verkligen akta sig för att inte applicera för mycket. Jag har dock läst på andra bloggar att om man blandar ut sin ögonkräm med denna concealer så blir resultatet utmärkt! Det måste jag prova. ;)
 
MAC Pro Longwear Concealer kostar 180 SEK och finns att köpa på Kicks.

Swatch: Make Up Store Microshadow Tuch

Kategori:

När jag först swatchade ögonskuggan utan primer blev jag förfärad. Den hade ju inget pigment i sig! Min räddare i nöden var dock Too Faced Insurance Eyeshadow Primer. Bilderna ger inte skuggan den rättvisa den borde, färgen är mer mörkblå som skiftar i brunt, en helt unik färg i min samling. Dock är en primer under denna ett måste! 
 
 
 
Utan blixt:
 
 
Vänster: med primer. Höger: utan primer.
 
Med blixt:
 
 
Vänster: med primer. Höger: utan primer.
 
Prislappen på denna skugga är 140 SEK och finns att köpa hos Make Up Store och Kicks.

RECENSION: Daniel Sandler Jumbo Jet Mascara

Kategori:

"Intensivt svart mascara skapad av prisbelönta brittiska make-up-artisten Daniel Sandler."
 
Vad jag har förstått verkar det vara väldigt varierande åsikter om denna mascara. För vissa är den oslagbar och för somliga är den... inte särskilt mycket att hänga i granen. Jag tillhör den senare gruppen som inte tyckte om denna mascara alls. 
 
Jag tycker inte att den tillför varken längd eller volym på mina fransar. Den smular lätt under ögonen och kladdar av sig fort eftersom den är så blöt. Den kan möjligen passa någon som gillar väldigt naturliga ögonfransar med lite svärta, men den var inget för mig.
 
Daniel Sandler Jumbo Jet Mascara kostar 189 SEK.

Dagens make-up!

Kategori:

RECENSION: The Body Shop Super Volume Mascara

Kategori:

 
I julas fick jag denna mascaran i The Body Shops Ultimate Julkalender. Och jag är så glad att jag fick upptäcka den!
 
 
"Ger intrycket av tjockare och längre fransar utan klumpar tack vare den nya formulan som sitter länge utan att kladda och den specialdesignade applikatorn. Ger fantastisk volym till fransarna. Dermatologiskt och oftalmologiskt testad. Innehåller Community Trade-producerad marulaolja, Community Trade-producerat ekologiskt bivax samt glycerin och pantenol."
 
Borsten är gjord av syntetiskt hår - vilket jag vanligtvis föredrar. Jag gillar att man får rejäl svärta av denna mascara, vissa mascaror brukar ge efter sig en lite grådassig nyans. Det finns inget negativt att säga om Super Volume Mascara egentligen - volymen finns där, längden likaså och fransarna blir fint separerade. Den är desstom väldigt lätt att tvätta bort. Den smular inte under dagen. - Ja, en toppenmascara helt enkelt! Jag som hellre vill ha dramatiska ögonfransar kommer att använda den mer på vardagar dock. Men sådant är en smaksak så därför tänker jag inte sänka betyget på grund av det!
 
The Body Shop Super Volume Mascara finns tillgänglig i tre nyanser; black, cobalt blue och brown. Den kostar 155 SEK.

Dagens make-up! (Egentligen rätt gammal.)

Kategori:

Jag har gröna linser från Freshlook på bilderna. 
 
 
 
 
 
 

Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 3

Kategori:

Välkommen till del 3 av "Vilken foundation ska man egentligen välja?". Detta inlägg kommer att vara tillägnat till nyanser och undertoner. 
 
Alla hudtoner består av antingen en varm, kall eller neutral underton. Bilden ovan illustrerar skillnadena exemplariskt.
 
Har du röd/rosa hudton? = Kall underton.
Har du gul/olive hudton? = Varm underton.
Känner du inte igen dig på beskrivningen och har både kall och varm underton? = Neutral underton.
 
Det kan vara knepigt att begripa vad som egentligen är skillnaden. Du behöver inte nödvändigtvis ha gul hy bara för att du har varm underton. Har man olivfärgad hy eller asiatisk hy har man nästan med all säkerhet varm underton. En kall underton drar sig mer åt det rosa hållet. Oftast är det vi från skandinavien eller england som har kall underton. Och har du en neutral underton betyder det att din hy utmärker sig inte särskilt mycket till någon utav de andra undertonerna. 
 
Tips! Kolla på din handled om du har blå eller gröna blodådror. 
 
Blå blodådror --> Kall hudton.
Gröna blodådror --> Varm hudton.
 
När man ska välja en nyans till sin foundation brukar de delas in i fyra olika kategorier. Blek, ljus, medium och mörk.  
 
Känner du att din hy är riktigt blek, då ska du ju givetvis välja en blek nyans på din foundation. Har du en ljus hy så ska du välja en ljus nyans på din foundation osv. 
 
Innan du bestämmer dig för att köpa en foundation så måste du testa nyansen på din hals. Att testa nyansen på handen är rätt meningslöst då du inte har samma färg på händerna som på ditt ansikte. Ta med dig en fickspegel när du ska testa foundationen. Kolla både inomhus och utomhus om nyansen smälter in med din egen hudfärg. Och finns inte din nyans så är det bättre att du hellre tar en nyans ljusare än en nyans mörkare. 

Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 2

Kategori:

Detta inlägg kommer att handla om olika foundation-sorter och dess skillnader.
 
 
 
* Puder-foundation: Passar dig som har normal till oljig hy eller för dig som lätt får utslag. Jag känner inte till så många puderfoundations, men det finns ju faktiskt mineralfoundations i puderform. Jag vet att BareMinerals har en t.ex. En annan fördel med puder-foundation är att porerna blir inte täppta på samma sätt som utav en flytande foundation. Det beror på att puder-foundationen absorberar oljan och ger huden en matt look. 
 
Mineralfoundation: Passar egentligen alla hudtyper, dock inte rekommenderat för torr hy då det lätt kan se kakigt och flagnande ut. Täpper ej porerna, och passar därför utmärkt för människor med acne eller utslag. Det finns i många olika konsistenter, men den vanligaste är löspuder. Täckningsgraden går att bygga upp beroende på applicering. 
 
Flytande foundation: Passar dig som har normal till torr hy och inte får utslag särskilt ofta. Det varierar stort mellan täckningsgrader på flytande foundations. Har man en för täckande foundation täpper det igen porerna som kan leda till utslag. Därför ska man inte slarva med rengöring av hyn efter använding. 
 
* Moussefoundation: Passar för alla hudtyper. Moussefoundation har en lätt formula då den innehåller mikroluftbubblor, vilket gör den lätt att applicera. Resultatet blir ofta väldigt lätt, men täckande. Det som är så bra med moussefoundation är att även de med åldrande hy kan använda den då den inte sätter sig i rynkorna utan smälter ihop lätt med huden.
 
* BB-cream / Tinted moisturizer: Passar utmärkt för dig som har torr hy. Jag tror ingen har undgått den "megastora" nyheten om BB-cream. Det är i liknelse med en fuktgivande kräm med färgpigment i. Täckningen brukar inte vara särskilt bra, men den jämnar ut hyn och ger gott om fukt. Den täpper inte heller igen porerna - huden får andas och vi slipper risken för utslag samt akne.
 


Vad har du för hudton?
 
Inget är så irriterande som när man ser någon som använder på tok för mörk foundation. Känner du dig träffad så bör du lägga till min blogg i din bokmärkeslista. Efter detta inlägg kommer jag att skriva ett inlägg om undertoner/hudton och hur du enklast väljer en foundation i den nyans som passar dig. 

Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 1

Kategori:

Det är svårt att hitta i foundation-djungeln. Det finns ett flertal olika varianter på foundation-formulor. Flytande, mousse, mineral, cremé och puder hör till de allra vanligaste.
 
Det man bör tänka på när man ska välja en foundation är följande:
 
 
Vad är felet med din nuvarande foundation? 
 
- Den känns för kakig och tjock. --> Byt till:  Flytande eller mineralfoundation.
 
- Den ger inte tillräckligt med täckbarhet. -->  Byt till: Flytande, mineralfoundation eller mousse.
 
- Den ser inte tillräckligt naturligt ut. --> Byt till: Mineralfoundation, mousse.
 
- Den matchar aldrig min hudton. --> Byt till: Mineralfoundation, puder.
 
Nästa frågeställning du bör tänka på är: 
 
Hur ser din foundation ut vid lunchtid?
 
- Lite (eller mycket!) kakig. --> Du kan antingen försöka att applicera mindre foundation, eller så får du helt enkelt välja en foundation som har en lite tunnare formula. Mineralfoundations och flytande foundations är mest passande för att lösa ditt problem. 
 
- Det känns som om den har smält bort från mitt ansikte. --> Du behöver en olje-fri foundation. Smälter din foundation bort från din hy innebär det att du har en fet hy. Det i sin tur betyder att du producerar extra mycket sebum när en onaturlig källa olja (exempelvis mineralolja) kommer i kontakt med din hy. 
 
- Absolut oexisterande. --> Du behöver en foundation som har bra hållbarhet. Oftast står det på foundationen hur länge den håller. Det kan stå alltifrån "longlasting" till "14h". Är du osäker kan du rådfråga någon i kassan efter hjälp.
 
Hur ofta använder du foundation? 
 
Använder man foundation så gott som varje dag så bör man leta reda på en som är tillräckligt skonsam för huden och som inte täpper till porerna. Ett alternativ är att välja en flytande, vattenbaserad foundation. Ett annat tips är att köpa en ekologisk foundation. Det kan vara lite svårt att få tag på dem, och de är oftast dyra - men för somliga funkar det. Det är bara att testa sig fram och se vad som funkar bäst för just dig. 
 

 
I nästa inlägg tänker jag skriva skillnadena mellan de olika foundation-typerna. Så håll utkik efter det!
 

Hello Kitty-sminkborttagningsservetter!

Kategori:

Detta kanske inte har så mycket med skönhet att göra, men jag ville bara visa hur söta sminkborttagningservetter jag använder! De kostar ca. 15 SEK på Rusta.
 
 

RECENSION + SWATCH: Chanel - Mat Lumiere Luminous Matte Powder

Kategori:

 
 
 
 
 
Jag hade höga förväntningar av detta Chanel-puder i början. Ett puder för 612 SEK måste ju vara överlägset bättre än alla mina föregående budget-puder från E.L.F, H&M och MUA - tänkte jag. Det var det inte.
 
Täckbarheten är ursel. Kanske passar det någon som föredrar en naturlig make up-bas, men inget för mig som vill ha så täckande som möjligt. Dock har jag nu gjort lite research på Internet och det visade sig att detta var en foundation i puder-form egentligen. Jag tänker inte att ens testa att använda den som foundation eftersom täckbarheten var så pass dålig. Jag vet inte huruvida det är med färgutbud eftersom det var inte lätt att hitta någon information om produkten, men jag är rätt säker på att Chanel har ett flertal olika nyanser att välja emellan. 

Dagens tomma!

Kategori:

 
1. Viva La Diva, Bronzing Powder 3. Ipanema - 10 g (Ingen prisuppgift).
 
Detta är då ett före detta bronspuder, aka. solpuder. Såsom de flesta andra solpuder så räckte denna i en smärre evighet. Jag gillade det väldigt mycket, då man fick en lagom dos skimmer och lagom dos färg. Dock verkar det som om Viva La Diva har slutat tillverka denna produkt.
 
 
2. REN Hydra-calm Cleansing Gel - 5 ml (Ingen prisuppgift).
 
Jag har testat REN F10 Smooth and Renew Peel Mask förut - en peelingmask från samma märke. Då var jag inte alls särskilt impad utav REN. Dessvärre är jag inte alls imponerad denna gång heller. Jag märker inte av något resultat alls. 
 
 
3. Too Faced Primed & Poreless, Skin Smoothing Face Primer (350 SEK)
 
En otroligt dryg produkt som gör huden babymjuk och håller vad den lovar - alltså att "förminska" porerna tillfälligt. Jag skulle inte kunna påstå att precis alla mina porer försvinner med denna s.k mirakel-kräm, men de blir så gott som osynliga när denna är applicerad + foundation ovanpå. Det som är lite jobbigt är att priset är över min budget x 1000, men den innehåller 50 ml och håller i flera månader. Just nu har jag dock andra face-primers att testa, så vi får väl se om jag återkommer och köper denna igen!
 
 
4. Sunsilk Damage Reconstruction Program Leave in Treatment (Ca. 40 SEK)
 
Bra budgetprodukt som gör att håret blir lättare att kamma ut när det har torkat. Det bästa med denna är nog att man slipper den där feta känslan man ibland kan få när man har råkat applicera för mycket produkt. 
 
 
5. YVES ROCHER, Moment de Bonheur Shower Gel - 200 ml (139 SEK)
 
En lätt löddrande dusch-gel som har en doft utav rosor. Inte min stil alls om jag ska vara helt ärlig. Den var motsatsen till dryg och dessutom gick korken sönder efter att jag skulle skruva loss den. Definitivt inget jag kommer att köpa igen. 
 
 
6. Neutrogena, Visibly Clear Pink Grapefruit, oil-free moisturiser - 50 ml. (69 SEK)
 
Jag älskar denna dagkräm! Den har en frisk doft, är dryg och återfuktar huden väldigt bra. Jag får inga finnar utav den då den är olje-fri. Att den absorberar snabbt i huden är viktigt eftersom man ibland är stressad på morgonen. Jag känner mig dessutom pigg efter applicering. 

RECENSION & SWATCHES: Sleek makeUP Sunset Palette

Kategori:

Idag tänkte jag visa lite swatches från Sleeks makeUP Sunset Palette. För vissa är Sleek ett nytt märke så först tänkte jag dra en kort liten introduktion om dem så att ni får en bättre inblick på vilka de är.
 
Sleek makeUP är kända för sina pigmentrika ögonskuggspaletter som har så pass hög kvalitét att man skulle kunna tro att de kommer från något high-end* märke. Dessutom är deras priser förmånliga även för oss sminkgalna studenter. De har ett stort färgutbud både vad gäller foundations, concealers och ögonskuggor. Många av deras produkter är multifunktionella och har alltså många olika användningsområden - exempelvis en produkt som har rouge, ögonskugga och highlighter i ett. Sleeks huvudkontor ligger i London, men finns tillgängligt världen över.
 
*High-end: Ett begrepp som omfattar de lite mer exklusivare varumärkena. T.e.x Lancôme, Clinique, Coco Chanel, Guerlain, Estee Lauder och Dior osv.
 

 
Åter till Sunset-paletten. Det är min allra första Sleek-produkt. Jag är otroligt nöjd med den och jag kommer förmodligen att köpa massvis av andra produkter av dem i framtiden. 
 
 
Nu är min palett väldigt repig på framsidan, men så här ser den i alla fall ut. Bakgrunden är i matt svart medan texten har en blank yta. Det ser väldigt snyggt och professionellt ut. 
 
 
Inuti paletten finner vi 12 stycken färgstarka ögonskuggor, en spegel i locket och en ögonskuggsapplikator. Ovanpå skuggorna ligger det ett plastskydd för att skydda ögonskuggorna.
 
 
Ögonskuggorna har en sorts "räffling" över sig så att det blir ett fyrkantigt mönster ovanpå. 
 
 
Swatches på första raden.
 
 
Swatches på andra raden.
 
Kortfattat sagt så är detta ingen palett för dig som är rädd för färg eftersom skuggorna är färgstarka och livfulla, men Sleek har ett stort utbud av färger på sina skuggpaletter. B.l.a deras palett Au Naturel (Nude) har många naturliga och användbara färger som kan användas till vardags. På deras hemsida  så kostar en sådan här palett $9.99, men vill man hellre beställa direkt från Sverige så finns den hos t.e.x Smink.net för 139 kr. 

RECENSION: Anatomicals "look, you've got chocolate all over your face", anti-stress face mask

Kategori:

 
Jag tänker inte djupdyka och analysera denna chokladmask särskilt mycket, utan idag skriver jag bara mina spontana tankar kring den. Förhoppningsvis kan ni få en grundläggande uppfattning om den ändå. Har ni några andra frågor får ni gärna skriva dem i kommentarsfältet.
 
"Denna anti-stress ansiktsmask innehåller kakaosmör, havssalt och återfuktande sheasmör som lämnar din hy silkesmjuk. Havssaltet är rikt på mineraler och kommer från Döda havet vilket är känt för sina välgörande egenskaper. Det återfuktar, stimulerar blodcirkulationen, minskar uppkomsten av inflammationer i huden, rengör och detoxar din hud!"
 
Doften är helt okej, sådär sött chokladig. Jag anser att den luktar mer choklad än vad chokladmasker vanligtvis  brukar göra. Väl på huden kan det svida till lite smått, men efteråt blir ansiktet mjukt och slätt. En förpackning räcker gott och väl till ca. 3 appliceringar. Konsistensen var lite för rinnande för min smak. Var man inte tillräckligt aktsam kunde det lätt komma in några droppar i ögonen, och det drar ju självklart ner betyget. Jag kommer förmodligen inte att köpa den igen, då det inte var någon storfavorit. Men älskar man choklad så tycker jag självklart att det är något man bör prova!
 
Priset för en mask är 29 SEK. Den har funnits på KICKS innan, men de verkar tydligen ha slutat sälja Anatomicals produkter.