RECENSION: Too Faced Magic Wand Illuminating Foundation

Kategori:

"Skapa en cashmere-mjuk, semi-matt finish, förvisa stora porer och tillsätt hud-älskande pigment som sprider och böjer ljuset för att ge dig en strålande glöd. Låter det för bra för att vara sant? Inte med Too Faced Magic Wand!

Du behöver bara trycka på knappen och svänga med denna innovativa borste för att den ska frigöra en underbar foundation som är fylld med hälsosamma ingredienser som bland annat gurkextrakt, Vitamin E, kaktus- och calendula-blommor som ger din hud näring samtidigt som den höjer din hudtons perfektion."
 
Jag brukar sällan vara missnöjd med Too Faceds produkter, men det här var en riktig miss. Jag blev förmodligen manipulerad av den fina förpackningen, som jag så ofta blir när det gäller skönhetsprodukter. Bortsett från att förpackningen är originell och söt, så kan jag dessvärre inte finna några goda egenskaper kring Magic Wand Illuminating Foundation. Läs vidare för att få reda på varför. 
 
Konsistensen på denna foundation är så pass tunn att den saknar pigment helt och hållet. Det blir som att smeta på sig en genomskinlig gel i ansiktet utan några större förbättringar. Täckningen är med andra ord usel. Att det är en pensel istället för pump sänker betyget ytterligare. Visst, det är en smart idé med inbyggd pensel - men ack, så ohygieniskt. Jag har märkt av att det är lite som ett lotteri när det gäller mängden foundation man får ut vid en pump. Ena gången kommer det ingenting, andra gången kommer det en massiv klick och plötsligt står man där med handen full av foundation. 
 
Eftersom foundationen kostar ett par kronor, närmare bestämt 299 SEK hos Eleven - så förväntar jag mig faktiskt så mycket mer. Jag skulle inte kunna rekommendera denna till någon, trots att den har varit hypad hos många andra skönhetsbloggare.

RECENSION: Balance Me Pure Skin Face Wash

Kategori:

 
"En mild men effektiv sulfatfri ansiktsrengöring som inte torkar ut som ger en balanserad rengjord hud, utan att ta bort hudens naturliga fuktnivåer. Innehåller lugnande och balanserande grapefrukt, petitgrain, granbarrsextrakt för att förbättra huden och antioxidantrik moringafröolja och rice bran-olja som ljusar upp och polerar. Passar alla hudtyper, men allra bäst till normal eller kombinerad hud."
 
I början tyckte jag att det var en helt okej ansiktsrengöring, men inte så mycket mer. Man märkte alltså skillnad först efter ett tags användning istället. Den största skillnaden är nog att huden kändes mer balanserad under den period som jag använde den.

Konsistensen är ganska tunn och rinnig, men "tunn" inom rimliga gränser. Alltså inte för tunn eller rinnig. Man skulle kunna beskriva den som en vit, transparent gel. Denna produkt passar min blandhy utmärkt - den torkar ut blemmor och sånt som bör uttorkas medan den återfuktar där det behövs återfuktning. Efter användning känns huden väl rengjord, och gudars skymning vad mjuk man blir! 
 
När det kommer till de negativa punkterna så är det faktiskt bara doften jag har att klaga på. Jag har läst att många upplever att den luktar pelargon, men eftersom jag inte är någon blom-expert kan jag varken samtycka eller kritisera det. Däremot har den en ganska stark/besk... ja, möjligen blomdoft. Jag har svårt att sätta finget på vad den faktiskt luktar. Dock vänjer man sig efter ett tag och till slut känns den nästan lite behaglig. Doften stannar inte kvar efter avsköljning. 
 
Jag märker att nu när min tub med ansiktsrengöring har tagit slut, så har min hy återgått till det sämre. Jag funderar på om jag kanske borde införskaffa den igen. Jag har kommit fram till att jag tycker att detta är en riktigt trevlig produkt som håller vad den lovar.
 
(Finns att köpa hos Lookfantastic för £13.60)
 
Jag är helt klart imponerad av Balance Me Pure Skin Face Wash och rekommenderar den definitivt för folk som har normal till kombinerad bland-hy. 

RECENSION: Smashit Hydrating Fluid Foundation (Milk)

Kategori:

 
 
"Täckande, vatten- och fuktresistent foundation som sitter 24 h utan att kännas tung eller täppa till porerna. Mineralpigmenten anpassar sig till din hudton. Låg förmåga att irritera huden då produkten är organisk. Solrosolja och Acerola körsbärsextrakt vilket enkelt absorberas av huden skapar denna återfuktande, lugnande och lätta flytande foundation. Foundationen innehåller hyaluronsyra för att återfukta huden optimalt medans silke aminosyra skyddar huden från fria radikaler. Produkten innehåller inga petrokemiska ingredienser, bra för dig och miljön, passar alla hudtyper."
 
Det som fångade mitt intresse kring denna produkt var att den skulle vara täckande, ekologisk och vattenresistant. Smashits stora utbud av nyanser kändes också väldigt lockande, och jag bestämde mig för att klicka hem en foundation i deras ljusaste nyans - Milk. 
 
Jag har en ljusblek, typisk skandinavisk hy och därför trodde jag aldrig att Milk skulle vara på gränsen till för ljus för mig - men hör och häpna: det var den! Man (läs: jag) ser ut som ett spöke med den i ansiktet. Nåja, att nyansen inte passade mig var ju dock inte Smashits fel utan mitt eget, eftersom jag borde ha kollat upp nyanserna lite nogrannare.
 
Konsistenten faller mig tyvärr inte alls i smaken. Den är otroligt rinnig. Jag föredrar en lite tjockare konsistent när det gäller foundations. Jag tycker dessutom att det är svårt att få den att se jämn ut på hyn. Vad gäller täckningsgrad kan jag inte förstå att vissa uppfattar den som högtäckande då jag knappt får någon täckning alls. Blemmor och finnar är något som denna foundation absolut inte klarar av att täcka, och med det vill jag säga att täckningsgraden knappt når upp till medel. En concealer i mitt fall är absolut ett måste i kombination med denna foundation. 
 
Någon torktid finns inte, då den faktiskt inte torkar praktiskt taget alls! Vissa foundations torkar för snabbt medan somliga tar det längre tid för att torka; men de torkar ju åtminstone. För mig är det ett måste att ha ett puder ovanpå denna foundation för att inte se ut som om man har smörjt ansiktet i smör. Med andra ord så känns den väldigt fet på min blandhy. Jag kan tänka mig att denna foundation passar utmärkt för det torra ansiktet. 
 
Eftersom jag inte gillade denna foundation kommer jag inte att köpa den igen, men jag kommer dock att använda upp den tills den tar slut. Den passar bland annat utmärkt till att blanda ut för mörka foundations. 
 
Finns att köpa för 279 SEK på Smashits egna hemsida. Priset må låta saftigt med sina 279 kronor, men med tanke på att man får 50 ml och att den är så pass dryg är det faktiskt ett ganska rimligt pris. 

RECENSION: Oriflame ABSOLUTE concealer for eyes

Kategori:

 
 
"Passar utmärkt för det känsliga området kring ögonen. Reducerar puffighet och ljusar upp ögonen samt hjälper till att dölja skuggor under ögonen. Med 68% vatteninnehåll för uppfriskande effekt. 10 ml."
 
Oriflame är förmodligen ett märke de allra flesta är bekanta med. Det finns inte att köpa i fysiska butiker då det är "kund-till-kund"-koncept som gäller här. Nåja, åter igen till concealern.
 
* Denna produkt utlovar att den ska täcka ringar under ögonen - nope.
* Den ska även täcka mörka skuggor under ögonen - nope.
* Ljusar den upp ögonen då? - nope.
 
Täckbarheten är lika med noll och jag kan inte begripa hur Oriflame ens kan marknadsföra detta som en concealer. Jag finner inga som helst användningsområden för den - Den är både kass på att ljusa upp och på att dölja. Man kan inte ens använda den som ögonskuggsbas eftersom den lämnar efter sig en oljig yta. Denna concealer kommer att få ligga i lådan och skräpa om jag inte hittar något annat användningsområde för den.
 
Jag tycker att detta är en helt fruktansvärd concealer. Detta är ingen produkt jag skulle kunna rekommendera till någon. Jag känner mig lurad och att jag har kastat mina pengar rakt i sjön. 

I want to be your arabic princess.

Kategori: