Oktober Loppi Blogbag

Kategori:

[OBS! Ej skönhetsrelaterat inlägg.]

 
Häromdagen hämtade jag ut ett stort paket. Jag var fullt medveten om att jag inte hade beställt några stora grejer, så ni kan säkert ana min förvåning när postombudet gav mig denna gigantiska kartong. När jag kom hem rev jag upp paketet med spänning. Det visade sig vara en blogbag från Loppi. Det är en goodiebag fylld med produktnyheter för oss som bloggar. 
Paketet innehöll följande:
 
1. Croodarna på DVD. "Häng med på förhistoriens första, största och roligaste äventyr där Croodarna, världens första familj, ger sig ut på sitt livs resa när de tvingas lämna grottan som tidigare skyddat dem från alla faror."
 
Kommentar: Jag hade faktiskt inte sett denna film innan jag fick den i Loppis blogbag. En helt perfekt familjefilm med mycket humor! 
 
2. Barnängen Sensetive Deo 50 ml. "En effektiv, snabbtorkande och alkoholfri antiperspirant som ger deoskydd i 48h. Milt vårdande och passar dig med extra känslig hud." 
 
Kommentar: Den här har jag faktiskt inte hunnit testa ännu, men den luktar riktigt gott och jag ser fram emot att testa den. 
 
3. Santa Marias nya kryddblandning Coriander & Chili. "Kryddblandningen som kommer i en snygg och funktionell kvarn, ger en härligt frisk och aromatisk smak av bland annat chilli, lime, korianderblad, citrongräs och vitlök. Kryddan ger en asiatisk touch till din mat och passar utmärkt till kyckling, fisk, skaldjur, nudlar ochs sallader."
 
Kommentar: Jag använde den här kryddan när jag tillagade biffar. Det gav en spännande smak som i kombination med andra kryddor blev en riktig hit här hemma. 
 
4. Reztart, ett näringsrikt mellanmål med lågt GI. "Ett enkelt och gott sät att fylla på med näringsrik och långvarig energi."
 
 
Kommentar: Denna slank ner i magen så fort jag slet upp paketet, så att säga. Den smakade blåbär om jag inte minns fel. Helt klart ett bra alternativ till choklad eller andra sockerfyllda godsaker.
 
5. SweetDrops Stevia med chokladsmak från SweetLeaf. "SweetDrops är flytande stevia smaksatt med naturlig arom eller neutral. Prova att smaksätta yoghurten med bärsmaken, läsken med citron och glassen med choklad, eller hitta på din egen kombination."
 
Kommentar: Jag har hittills bara testat att hälla några droppar av Stevian i vatten. Det smakar faktiskt helt okej, men jag är säker på att det är godare med mjölk. Jag ser även fram emot att testa att baka med den.
 

Allt som allt var detta ett riktigt trevligt pressutskick med många härliga produkter. Jag tror att jag kommer att ha användning av allting faktiskt. 
 
MUMS!
 

RECENSION: MUA Matte Foundation

Kategori:

"We couldn’t live without Foundation. Woah, bold statement right? Well the thing is, it’s just so perfect at what it does and MUA’s Matte Foundation really does do it best. Look and feel gorgeous by simply popping a little bit of the Matte Foundation on the back of your hand and applying with a foundation brush, smoothing it over your skin. Start in the centre of the face and blend the product out – so as you don’t put too much on your skin in one go. Our Matte Foundation currently comes in three shades, too. For just £2 it’s amazing value and definitely worth every single penny (all 200 of them!!)"
 
Precis som namnet antyder, ska denna foundation lämna efter sig en matt yta. MUA utlovar även att den ska kännas och se fantastisk ut på huden. Och det låter ju fantastiskt, eller hur?
 
Bortsett från en sak: Hur jag än applicerar denna produkt, med eller utan dagkräm, med fingrarna eller med borste, så blir huden aldrig matt. Jag har normal till kombinerad hy och jag vågar knappt fantisera hur en foundation som denna skulle se ut på en fetare hy, eftersom mitt resultat blir glansigt så in i Norden. Det är ett absolut måste för mig att använda matt puder ovanpå denna foundation. 
 
Ytterligare en nackdel är att den endast finns tillgänglig i tre nyanser. Dessa är Soft Sand, Honeycomb samt Gentle Fawn. Jag valde den ljusaste Soft Sand, vilket till och med var för ljust för mig, men jag ställer mig tveksam till att Honeycomb hade varit en bättre match för mig. 
 
När det kommer till texturen är den väldigt krämig, och personligen tycker jag att den känns aningen för tjock på huden. Jag anser att det är svårt att få den att smälta in i huden - oavsett om jag väljer att applicera den med fingrarna eller borste. Jag upplever att täckningen är medel. Det går dock ganska bra att bygga två lager med foundation utan att det ger ett alltför kakigt intryck. Jag har dock ganska synliga porer och resultatet av att använda en sådan glansig produkt som denna är inte särskilt trevlig då mina porer blir mycket mer iögonfallande. 
 
Trots detta så är det en helt klart prisvärd produkt. Den kostar ynka £2.00 och just nu är den på utförsäljning för £1.00.
 
 
 
 
 
 

Uppdatering: Ögonfransförlängning

Kategori:

Nu har det gått snart exakt 4 veckor (imorgon) som jag har haft ögonfransförlängning, så jag tänkte visa hur mina fransar ser ut nu. (Varning för dåligt ljus).
 
 
Anyway. Så här ser de ut. Nästan alla lösfransar är borta. Och det var ju precis som utlovat, att fransarna skulle hålla i 3-4 veckor. Jag har faktiskt längtat efter att få ha mina riktiga fransar eftersom det är svårt att applicera ögonskugga när fransarna är så långa från början. Jag misstänker att många av mina naturliga fransar har fallti bort/blivit lite kortare. Men jag tror att det ordnar sig efter ett tag när de har fått vila lite.
 
Jag är nöjd med min ögonfransförlänging och kommer förmodligen att göra det fler gånger, i synnerhet på sommaren då man inte vill ödsla för mycket tid framför spegeln. 
 
Vill du läsa mer om min ögonfransförlängning? Läs då detta inlägg --> HÄR.

Två nya favoriter!

Kategori:

För två veckor sedan var jag på Gekås i Ullared. Det där stora, billiga köpcentret som har allt från A-Ö, ni vet. Och jag har faktiskt funnit två nya favoriter bland det jag inhandlade. 
 
 
 
Först ut är EcoTools Airbrush Concealer brush. Jag vet inte hur länge jag faktiskt har letat efter en concealer-borste med denna sorts modell. Den är inte platt, utan mer fluffig vilket underlättar när man ska arbeta in concealern i huden. EcoTools version av denna borste funkar lika bra på concealer i både flytande och mineralform. Jag fullkomligt älskar min nya borste och begriper inte hur jag har kunnat leva utan denna!
 
 
 
Näst ut är Laura Turban Handduk som är gjord av mikrofiber. Verkligen en otippad favorit, eller hur? Men jag har likadana känslor för denna som med EcoTools-borsten - jag kan numera inte leva utan den! Visst kan man bara vira en vanlig handduk runt huvudet, men denna har seriöst revolutionerat hela min vardag. Man sätter på sig handduken som en mössa, samlar ihop allt hår, lyfter upp det på huvudet och sätter fast det med en knapp. Det kanske låter avancerat, men det är sååå smidigt. 
 
 
 

RECENSION: EOS Dolly Eye Grey Lenses + Dagens Make Up

Kategori:

Som jag nämnde i mitt tidigare video-inlägg har jag införskaffat ett par linser. Jag var egentligen ute efter ett par linser som ljusade upp min naturliga ögonfärg, men dessa gjorde det nog en eller två grader för mycket. Däremot kom de lägligt nu när det snart är halloween och jag kommer därför förmodligen att ha nytta av dem på så sätt.
 
Linserna heter EOS Dolly Eye Grey och är köpta på Pinkyparadise. Om ni ändå tänker beställa linser därifrån kan jag tipsa er om att om ni slår in Mygiftandmycurse som kod när ni har kommit till kassan så får ni dessutom ett supergulligt linsetui och en hemlig present på köpet!
 
 
Färgen är väldigt opak, d.v.s täckande. Det är det som ger det skräckinjagande intrycket då ögonen blir otroligt ljusa, babyblå/grå - eller i vissa ljus till och med vita. Hålen till pupillerna är ovanligt små, vilket ger en illusion av att man har stora pupiller. Visserligen tycker jag att det ser fint ut, men samtidigt blir det svårt för ögonen att "andas". Trots detta tycker jag att linserna är riktigt bekväma och jag kan bära dem i ganska många timmar innan ögonen blir för torra. Sammanfattningsvis är jag nöjd med linserna. De är prisvärda (har för mig att de kostade ca. 160-170 SEK) i jämförelse med linser man köper ifrån Sverige. Pinkyparadise ligger i Asien och därmed blir leveranstiden ganska lång, så tänk på att beställa i tid om du behöver dem till något särskilt tillfälle. Jag har för mig att det tog 3-4 veckor för mina linser att komma fram. 
 
 
Här ser jag ut som ett riktigt psycho, men på något vis trivs jag ändå med hur mycket mina ögon sticker ut. Jag älskar ju att vara annorlunda.
 
UPPDATERING:

Jag var dum nog att inte posta bilderna på de söta små glasflaskorna som linserna kommer i. De är förtvivlande svåra att bryta upp dock. 
 
 
 
Här kommer även "Dagens Make Up" för er som är intresserade.
 
 

9 tomma skönhetsprodukter + läskig halloween make up

Kategori: