Spraytan

Kategori:

Inför studenten vill jag gärna vara lite solbrun eftersom det är så otroligt snyggt att vara brun när man har vit klänning på sig. Jag vet dock med mig att jag inte brukar bli särskilt brun när jag solar naturligt, så förra veckan beslutade jag mig för att testa att göra spraytan i lagom tid innan studenten.
 
 
Resultatet blev dock inte som förväntat. Jag såg knappt någon skillnad alls, och det kändes verkligen som att jag kastade mina pengar i sjön. Som ni ser på bilden ovan fick jag en vit rand efter mina underkläder, som tydligt pekar på att jag faktiskt fick lite färg. Men kollar man noggrant på mina ben så ser man att hon bara har sprayat vid underkläderna för att man ska tro att man har blivit brun. Väldigt tråkigt, men jag får väl antingen gå till en annan salong och försöka åter igen eller ge mig på BUS.
 

Härligt påskägg!

Kategori:

De bästa påskäggen innehåller skönhetsprodukter, såklart! Det här påskägget fick jag igår. 
 
 
Tack snälla påskharen!
 

RECENSION: Lipozone Body Ampoule

Kategori:

 
 
 
 
 
"Lipozone body ampoile increase it's skin firmness, which will help you to reduce cellulite and fat cells! Apply the product for 28 days for the best result!"
 
Jag tyckte att det kändes spännande att testa en sådan här produkt då det inte är något jag skulle ha köpt i första hand till mig själv. Jag fick Lipozone genom Memebox #5 GLOBAL.
 
Mitt första intryck av förpackningen var att den skulle innehålla brun-utan-sol-servetter eller något liknande då modellen ser solbränd ut. Kort därefter såg jag måttbandet och då begrep jag att det skulle vara något helt annat. Denna produkt utlovar alltså att reducera celluliter samt fettceller. Jag har använt denna i ca. 3 veckor, 1 gång om dagen. För bästa resultat ska man dock använda produkten under 28 dagar, men jag tror ändå att jag har testat produkten tillräckligt länge för att ge ett rättvist utlåtande.
 
Doften på själva "oljan" är enligt vissa obehaglig. Jag tycker inte att det luktar så farligt, och efter ett tags användande vänjer man sig vid den. Konsistensen på produkten är tunn och rinnande. Det innebär även att man inte behöver särskilt mycket. Man fick med 5 stycken ampuller i förpackningen och varje ampull har räckt till mig för minst 3 stycken appliceringar. Oljan torkar fort in i huden och redan så fort som efter att oljan har absorberats tycker jag mig se att mina celluliter har blekts något. Jag upplever dock att detta måste vara en placebo-effekt som håller i sig i ett par timmar, för nästa dag tycker jag att mina celluliter ser precis lika synliga ut som förut. 
 
Med andra ord känns produkten behaglig att använda, men det är nog dessvärre inget annat än en placebo-effekt det handlar om. Jag kommer därför inte att införskaffa Lipozone igen. 

RECENSION: Too Faced Primed & Poreless Face Primer

Kategori:

 
 

"Denna unika makeup-primer är specifikt framtagen för att användas under bronzers och foundationpuder, eller ensam, för att skapa ett intryck av en perfekt hud utan makeup. Vitamin A & C, mullbärsextrakt och en kraftfull dos av Retinol förvisar stora porer samtidigt som trött hud får fukt, stramas upp och avgiftas.

Primed & Poreless skapar en perfekt canvas och ser till att puder, bronzers och foundations kan appliceras och jämnas ut perfekt utan linjer. Huden blir klarare, fräschare och får ett ungdomligare utseende."

Efter applicering av Primed & Poreless känns huden nästan overkligt mjuk. Många av mina porer är utsuddade, men försvinner inte helt och hållet. Och det kan man egentligen inte förvänta sig heller då jag aldrig har funnit en produkt som täcker porerna till 100%. Jag upplever dock att jag nästan får en airbrushad effekt när jag bär den tillsammans med en flytande foundation. Sminket håller sig i bra form och ser fräscht ut så gott som hela dagen med denna. 
 
Produktens konsistens är silikonaktig, men inte på ett sätt så att det blir obehagligt som vissa primers kan bli. 
Dessvärre har denna primer en ganska hög prislapp, ca. 350 SEK för 28 gram, men samtidigt är produkten väldigt dryg och man behöver bara en liten klick varje gång man ska använda den.
 
Om man ska jämföra Too Faceds Primed & Poreless med Benefits Porefessional så vinner Too Faced med hästlängder. Både resultatmässigt och konsistensmässigt. 
 
 

Tomma produkter!

Kategori:

Oj oj oj - vad tiden går! Det är så himla mycket som händer nu i mitt liv. Skolan, jobbsökande och lägenhetssökande. Nu är det drygt 3 månader kvar till studenten. Helt ofattbart. Spännande och läskigt på samma gång. 


Åter till ämnet; här kommer några tomma produkter jag har använt upp på sista tiden. 
 
 
1. Philip B. African Shea Butter Gentle & Conditioning Shampoo for All hair types.
 
"Philip B African Shea Butter Gentle & Conditioning Shampoo
Parfymfri, krämig och mild &ndash ger nödvändig fukt till hår och hårbotten, elasticitet till torrt och sprött hår, glans och skydd mot UV-strålar. Passar alla hårtyper och hela familjen. Det låga pH-värdet gör den också säker för färgat hår."
 
Denna produkt tilltalade mig inte alls. Den torkade ut mitt hår väldigt mycket och jag kommer som ni kanske förstår inte att köpa den igen.
 
 
2. TBS Seaweed Mattifying Day Cream.
 
"En lättabsorberad, fettfri, geléliknande fuktighetsbevarare. Den motverkar att huden blir fet och blank samtidigt som den fuktighetsbevarar och balanserar. Får huden att kännas fräsch, ren, mjuk och smidig och ger den en matt yta."
 
Jag har ändrat åsikt kring denna ansiktskräm. Tidigare älskade jag den och satte den högt på min "favorit-lista", men nu när jag har testat så många andra ansiktskrämer så känns denna inte alls lika lockande att köpa igen. 
 
 
 
3. L'ORÉAL ELVITAL Volume collagen balsam 
 
"Elvital Volume Collagen balsam för platt och volymlöst hår kompletterar schamponeringen. Det slätar ut fjällen och reder ut håret perfekt utan att tynga ner det."
 
Mitt hår älskar detta balsam! Det blir så glansigt, fullt av volym och återfuktat. 
 
 
4. Banila co. CC Whitening Moisturizing Color Control Base It Radiant CC Cream
 
"A product where skin care and makeup becomes one and makes the dull skin radiant and whitened. Contains herb water complex making the skin moisturized, transparent and will maintain the skins natural tone creating soft and smooth skin. It also contains transparent powder transforming dull skin into radiant and beautiful skin. "
 
Denna CC-cream ger inte mycket täckning alls, men guuud vad bra den var på att täcka röda partier och rodnader. Jag använde denna som en primer under min foundation och det fungerade alldeles utmärkt. 

Vilken är bäst? Lee Jiham VS. Goodal

Kategori:

Jag har på senare tid börjat intressera mig mer och mer för ansiktsoljor. Och eftersom jag precis har gjort slut på två stycken mini-flaskor tänkte jag att det kunde vara lägligt att göra ett litet inlägg kring vilken av dem som har fungerat bäst för mig. 
 
Först ut har vi Lee Jiham Dr's Care Vita-propolis Ampoule. 
 
 
5 ml - Full size product: 15 ml ($26)
 
Product Description: This perfect combination of vitamins and propolia harvested by bees brings out the natural, healthy luminosity of your face. High concentration of propolis in the heremtically sealed ampoule hydrates, soothes and protects your skin. Suitable for sensitive skin.
 
How to use: Apply 2-3 drops on your face. You can wear this product alone, although it is highly recommended to mix with your facial lotion or hydration cream.
 
Recension:
 
Det första som man lägger märke till är givetvis den kreativa pyramid-formade förpackningen som blänker i silver. När man öppnar förpackningen får man syn på en söt liten nappflasks-liknande flaska i glas. Det som är bra med denna flaska är att den är transparent och man kan se hur mycket innehåll som finns kvar. Däremot ser den dessvärre ganska tråkig ut.
 
 
Lee Jiham rekommenderar att man tar 2-3 droppar till hela ansiktet, men det tycker jag är på tok för lite. Man kan även blanda den med fördel tillsammans med sin dagliga ansiktskräm. Jag är dock besviken på denna produkt. Dels för att jag inte upplevde att den gjorde något särskilt för min hy och dels för att den var väldigt odryg. 
 
Därefter har vi Goodal Repair Plus Essential Oil.
 
 
 
15 ml - Full size product: 100 ml ($48)
 
Product Description: A fast-absorbing multi-use essential oil derived from argan, olive, macadamia, sun flower seeds, jojoba, camellia and green tea. This combination of oil from these super-seeds hydrates, firms and enchances the skin's complexion.
 
How to use: After washing thoroughly, apply 1-2 drops to your face. You can also apply to hair, nails and cuticles. 
 
Här är kartongförpackningen istället ganska tråkig och inget som egentligen väcker ens intresse. När man däremot öppnar förpackningen får man syn på en söt liten flaska som jag personligen tycker ser roligare ut än Lee Jihams flaska.  
 
För att återgå till kartongförpackningen, så absorberar kartongen oljan väldigt lätt som ni kanske kan se på bilden ovan. Det är väl egentligen inget problem i sig, men det ser lite ofräscht ut. 
 
Vad jag verkligen gillar med denna oljan är att man kan använda den i både ansiktet, håret och på naglarna. Jag har dock mest använt den till ansiktet då min vintertorra hy verkligen behövde en boost. Och det fick den med hjälp av Goodals olja! Den återfuktar alltså riktigt bra och den torkar snabbt in i huden. Efteråt blir huden sådär silkeslen och fin, precis som jag vill ha den. 
 
I jämförelse med Lee Jihams pris på $26 för 15 ml så blir Goodals olja betydligt billigare då de tar $48 för 100 ml. För 90 ml av Lee Jihams olja skulle ha kostat $156, vilket är nästan det tredubbla av vad Goodal-oljan kostar. 

Det enda negativa jag kan komma på om Goodal Repair Plus Essential Oil är att pumpen är verkligen dålig. Jag kan ha fått ett måndags-exemplar, vilket jag dock betvivlar. Annars är jag ypperligt nöjd med denna olja och utser därmed Goodal till en solklar vinnare av dessa två oljor!