Dagens make-up!

Kategori:

 
 
 
Idag kände jag för att göra en Bollywood-inspirerad sminkning. Inte alltför olikt det jag normalt brukar bära, men pärlan i mitten är verkligen pricket över i:et. Haha ;)

Recension: Memebox the 4rd Global Edition

Kategori:

 
Det gick inte ens drygt en vecka innan Memebox nr. 4 hamnade hemma hos mig. Och titta vad en massa saker boxen innehöll. Nu är det officiellt: Glossybox, släng er i väggen!
 
Låt oss ta en titt på innehållet:
 
1. Goodal Repair Plus Essential Oil 15 ml - Full size product: 100 ml ($48)
 
Product Description: A fast-absorbing multi-use essential oil derived from argan, olive, macadamia, sun flower seeds, jojoba, camellia and green tea. This combination of oil from these super-seeds hydrates, firms and enchances the skin's complexion.
 
How to use: After washing thoroughly, apply 1-2 drops to your face. You can also apply to hair, nails and cuticles. 
 
Jag har inte hunnit testa denna ännu, men oljor är alltid spännande att testa. Att det går att använda på både hud, hår, naglar och nagelband är ett stort plus i min bok.
 
2. LJH Dr's Care Vita Propolis Ampoule 5 ml - Full size product: 15 ml ($26)
 
Product Description: This perfect combination of vitamins and propolia harvested by bees brings out the natural, healthy luminosity of your face. High concentration of propolis in the heremtically sealed ampoule hydrates, soothes and protects your skin. Suitable for sensitive skin.
 
How to use: Apply 2-3 drops on your face. You can wear this product alone, although it is highly recommended to mix with your facial lotion or hydration cream.

Det som är så intressant med asiatiska skönhetsprodukter är att de alltid har något nytt att komma med. Den här oljan innehåller till exempel vitaminer och honung som har producerats av bin. Jag har inte hunnit testa denna heller. Jag återkommer med recension när jag väl har gjort det.
 
3. Kanoa Natural Soap Sulfur 100g - Full size product: ($12)
 
Product Description: 100% natural handmade soap featuring powerful natural ingredients: sulfur, shea butter, chamomile and lavender. It is specially designed for sensitive and dry skin by hydrating on the surface as well as underneath the skin's barrier. Surfactant free, artificial fragrance free, preservative free.
 
How to use: Lather and gently massage sap onto your wet face. For sensitive skin, we recommend up to 20 seconds of massaging daily. 
 
Trots att jag inte är ett fan av lavendel så luktar denna ansiktstvål förvånadsvärt gott. Jag är dock osäker på om jag kommer att använda denna eller inte. Jag föredrar flytande form när det kommer till rengöring.
 
4. The Shampoo Plus Natural Waterless shampoo 50 ml - Full size product: 50 ml ($5)
 
Product Description: Made out of oregano, this foam-based dry shampoo allows you to cleanse your hair anywhere without water. It also pretects your hair from harmful UV rays, and enchances scalp and hair follicle health with anti-oxidant properties. Ethonal free, petrolium free, silicon free, articifial pigment free, surfactant free. 
 
How to use: Pump into your hands and genty massage the foam into your hair and scalp. Wait until dry. No rinse needed.
 
Ett torrshampoo i mousse-form är onekligen ovanligt. Och att den doftar oregano med en blandning av mint är nästan ännu mer ovanligt. Jag har testat denna produkt en gång och tyvärr uppnår den inte det resultat jag hade väntat mig.
 
5. Clio VF 21 Water BB SPF35 PA++ 15 ml - Full size product: 50 ml ($20)
 
Product Description: Ultra-hydrating BB cream designed for dry skin with SPF35, PA++. It gives you a natural dewy glow with long-lasting medium coverage. Enhances skin complexion and fights agains wrinkles.
 
How to use: Apply to face evenly using sponge or fingertips.
 
Ännu en produkt jag inte har hunnit testa ännu, men den verkar intressant och den kommer nog att testas inom en snar framtid. 
 
6. IOPE Bio Essence Intensive Conditioning 18 ml - Full size product: 168 ml ($60)
 
Product Description: Intensive skin-enhancing program, clearing and smoothing skin texture within 3 days. Fast-absorbing active ingredients instantly regenerates the skin.
 
How to use: Saturate a cotton pad with IOPE Bio Essence and gently press into the skin all over your face. Apply twice a day, morning and evening. 
 
Om jag ska vara helt ärligt förstår jag inte riktigt vad det här är för sorts typ av produkt. Jag antar att det är i likhet med ett ansiktsserum. Jag har inte hunnit testa denna heller. 
 
7. Laneige Snow Crystal Pure Lip Gloss 3g - Full size product: 5g ($20)
 
Product Description: Gel-based, high-sheen lip gloss formulated to smooth the surface texture of your lips. Rosy tint and micro glitter creates the illusion of a full, juicy kiss.
 
How to use: Apply straight from the tube, alone or over your favorite lipstick with fingertips. Reapply as necessary.
 
Ett fint glittrigt läppglans. Jag gillar dock täckande läppglans så detta kommer jag inte att använda.
 
8. T.E.N Cremorlab Mineral Treatment Essence 100 ml - Full size product: 270 ml ($36)
 
Product Description: Start your day with essence derived from theraputic hot spring water to hydrate, tighten pores, brighten and even skin complexion. Paraben free, articicial pigment free, denatured alcohol free.
 
How to use: Apply evenly to face and neck with cotton pad immediately after washing throughly with warm water.
 
Jag upplever att denna nästan återfuktar min hy lite för mycket och dessutom har jag ingen användning av en ansiktstoner då jag anser att det är ett onödigt steg i min hudvårdsrutin.
 
9. Peripera Peri's Tint Mini Mandarin Juice 2,5 ml - Full size product: 6,5 ml ($7)
 
Product Description: Vivid, lightweight ting gives an orange-red bite that doubles as a lip and cheek stain. Play with this transparent, buildable color for casual to contemporary looks that lasts up to 5 hours!
 
How to use: Use applicator to dab color to bare lips or cheeks. Apply more heavily for higher saturation of color, less for natural look. Blend with fingertips to even out. Reapply as necessary.
 
Kanske årets gulligaste förpackning! Men jag begriper inte riktigt hur de tänkte när de gjorde en läpp-och-kind-tint i färgen orange. Läpparna kan jag förstå att man vill ha orange, men kinderna...?
 
10. Danahan Bon Yeon Jin Essence 12 ml - Full size product: 50 ml ($68)

Product Description: Concentrate your skin's effort to enhance regeneration and elasticity. Thick serum is a formula made of red ginseng and herbal extracts compatible with all skin types.
 
How to use: Apply evenly to face and neck with hands daily after washing thoroughly.
 
Och slutligen ett serum. Jag är relativt ny inom serum-världen så det ska bli spännande att testa denna produkt.
 
Sammafattning: 

Memebox har återigen levererat en spännande box med produkter jag förmodligen inte hade upptäckt annars. Visserligen är det lite överdrivet att få med så pass många oljor i en och samma box, men med tanke på att de har olika användningsområden kan jag ändå tycka att det är okej. Jag ser fram emot nästa box!

Månadens tomma!

Kategori:

Oj, jag har så mycket jag vill skriva om - massvis med inspiration, men så lite tid. Nåväl, här kommer ett inlägg med månadens tomma produkter. 
 
 
1. KIEHL'S Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermbrasion
 
Som ni ser är detta bara ett pytte-litet prov, men jag var tvungen att ta med den på bilden för jag är stormförtjust i denna produkt. Tyvärr har den en saftig prislapp och därför kommer det nog att dröja ett tag innan jag unnar mig att köpa den i fullstorlek. Men vad är Epidermal Re-Texturizing Micro-Dermbrasion för sorts produkt egentligen? Jag var tvungen att googla både en och två gånger innan jag kom underfund med vad det var för produkt det rörde sig om. 
 
Kortfattat sagt är det en ansiktsbehandling man kan använda högst tre dagar i veckan - just p.g.a att den är så effektiv. Den sägs försköna missfärgningar i huden, acneärr på både ansikte, kropp och dekolage. Vid regelbunden använding under en längre tid ska den tydligen förhindra uppkomsten av fina linjer, hudens textur blir jämnare och lenare samtidigt som porerna förminskas. Eftersom jag bara har använt den ungefär tre gånger tänker jag inte uttala mig om huruvida den fungerar på lång sikt, men på kort sikt fungerar den utmärkt och min hy såg bättre ut än någonsin under den tid jag använde den.
 
2. Lancôme Hypnôse Doll Eyes Mascara
 
Nä, mina vänner! Jag förstår verkligen inte hysterin med Lancômes mascaror. Jag har testat nästan alla mascaror ur deras sortiment och ingen har gett mig en sådan där wow-känsla direkt. Det finns bra mycket bättre mascaror till bra mycket bättre priser. Denna upplaga är en limited edition av Alber Elbaz från förra året, och som ni ser är hylsan är hel-frän, så det kan man ju åtminstone vara lycklig över.
 
3. TBS Super Volume Mascara
 
Jag är dessvärre inte alls lika förtjust i Super Volume Mascara som jag var första gången jag testade den. Resultatet blir fantastiskt fint med nattsvarta, långa fransar med volym - men jag finner inga ord för hur mycket den smetar under ögat. Man ser mer eller mindre ut som en panda efter ett par minuter efter applicering. Formulan är alldeles för blöt för mig som föredrar de lite torrare varianterna.
 
4. TBS Almond Nail & Cuticle Oil 
 
En ny favorit! För det första luktar denna nagelbandolja något otroligt gott, för det andra kommer den i en smart penna som man vrider på och för det tredje så gör den underverk för mina nagelband. 
 
5. ISADORA Soft Touch Lipstick - 56 Mocca Pink
 
Det perfekta nude-läppstiftet enligt mig. Men precis som med allt annat som är bra så har denna utgått ur sortimentet och verkar vara väldigt svår att få tag på. Jag har dock sett att Lyko säljer det på sin hemsida.
 
5. Bliss Fabulous Foaming Face Wash
 
Det är andra gången jag testar denna ansiktstvätt, och tyvärr blev jag inte imponerad den här gången heller. Visserligen luktar den supergott, ungefär som bubbelgum - och det kanske är anledning nog för vissa att skaffa den. Men vad gäller effekt tycker jag inte att den utmärker sig på något sätt. 
 
6. Clarins Instant Smooth Perfecting Touch
 
Detta är en silikonbaserad ansiktsprimer. Jag tyckte till en början om den, då resultatet blir ett bebis-mjukt ansikte. Däremot kom jag underfund med att det är svårt att veta vad som är en lämplig mängd. För er som inte vet, så brukar silikonprimers ofta ställa till det i kombination med ansiktskrämer osv, då primern kan börja "smula" och då förstörs ju själva effekten.
 
7. LUMENE Vitamin C Dry Skin Comfort Radiance Cocktail
 
Ett underbart ansiktsserum som har varit min bästa vän nu i vinter då min hy har varit ovanligt torr. Den här kompisen skötte dock jobbet galant och återfuktade min hy riktigt bra. Jag tänkte skriva en enskild recension om denna lite längre fram. (Om jag kommer ihåg det).
 
8. Benefit Stay Don't Stray 
 
Stay Don't Stray är en concealer och en primer i ett skulle man kunna säga. I början var jag inte alls övertygad, men emellertid började jag tycka om den och nu funderar jag faktiskt på att klicka hem den i fullstorlek. Den passar utmärkt under ögonen då formulan är tillräckligt tunn för att det inte ska se kakigt ut under ögonen. Den är också fantastisk för touch-ups under dagen. 
 
9. Wet 'n' Wild Liquid Eyeliner
 
Ja, det råder väl ingen tvekan om att detta är en stapelvara i min sminksamling? Jag tror att jag har använt denna eyeliner konstant i snart 5 år nu.
 
10. Cien Anti-Perspirant Natural Flower With Aloe Vera
 
Detta är ytterligare en deo från Cien - ni vet det där lågbudgetmärket man kan köpa på LIDL. Jag fullständigt älskar denna deo. Dels för att den luktar fantastiskt och dels för att den håller mig borta från svettlukt lääänge.
 
11. Smashit Hydrating Fluid Foundation - Milk
 
Jag har för mig att jag har skrivit en recension tidigare om denna, och att jag då inte tyckte att det var en hit. Den fick stå ett bra tag i min sminkhylla innan jag beslutade mig för att börja använda den igen. Jag använde den dock inte som ren foundation, utan jag blandade i en klick i mina lite mörkare foundations för att få till en mer neutral nyans. Det funkade bra det också, men jag kommer med största sannolikhet inte att köpa Smashits foundation igen.
 

Glossybox Januari 2014 "Fresh start"

Kategori:


Jag vet att jag är lite sent ute, men Glossybox är ju kända för att skicka ut sina boxar i sista sekund, eller hur? 
 
Nåväl, innehållet var överraskande bra med tanke på vad GB har levererat på den senaste tiden. Jag tänker inte vara orättvis och jämföra GBmed Memebox, men jag kan säga som så att både vad gäller innehållet i boxarna och kundservice så slår Memebox ut GB med hästlängder. Nog om skitsnack, låt oss ta en titt på innehållet.
 
1.Revlon Professional - Equave Hydro Nutritive Detangling Conditioner
Vårdande leave-in balsam med keratin. Skyddar på utsidan och gör håret mer lätthanterligt och elastiskt vilket förhindrar att topparna bryts av. Från insidan vårdas håret med näring och fukt.
Originalprodukt: 149 kr/200 ml.
 
Personligen känner jag att detta prov på 9 ml var lite väl dåligt tilltaget, särskilt med tanke på att jag har så pass långt hår. Däremot känner jag mig inte särskilt manad att testa denna produkt, så det är inte hela världen. 
 
2. Sumita Brow Set
Brittiska tidningen Marie Claire rekommenderar denna brynpenna som fixerar dina ögonbryn till exakt den form du önskar. Den genomskinliga vaxformulan ger ett naturligt och hållbart resultat.
Originalprodukt: 139 kr/st.
 
Jag har inte hunnit testa denna ännu, och även om det inte känns som en superspännande produkt kan det ändå vara bra att ha i sin samling.
 
3. Benefit Cosmetics The POREfessional
Mirakelprimer som direkt minskar synligheten av porer och fina linjer. Ger dig en jämnare hud som bas och gör så att din makeup håller längre. Vår favoritprodukt från retrolyxiga Benefit! 
Originalprodukt: 290 kr/22ml.
 
Jag har testat The POREfessional förut och ärligt talat förstår jag inte riktigt hypen över denna produkt. Visst, den är bra - men SÅ bra är den inte. Jag kanske borde ge den en chans till, vem vet? Däremot är det många som har klagat på den ynkliga provstorleken på 3 ml. Förvisso kan jag hålla med, men eftersom de marknadsförde sig redan från början att den skulle innehålla 3 ml tycker jag ändå att det är okej.
 
4. ORAL-B 3D White Luxe Glamourus Shine (nylansering)
Lyxig tandkräm som tar bort ytliga missfärgningar (upp till 90%), gör tänderna vitare och stärker emaljen. Innehåller 3D-Whites bästa teknik för vitare tänder som verkar både direkt och förebyggande.
Originalprodukt: 35 kr/75 ml.
 
Tja, man kan ju både fråga sig hur lyxigt det är med en tandkräm som kostar 35 kr och fundera på huruvida det är lämpligt med tandkräm i en skönhetsbox. Inget mig emot visserligen, det behövs alltid - men hallå Glossybox, tandkräm är t r å k i g t. 
 
5. Karameju Charcoal Konjac Sponge
Rengöringssvamp som balanserar PH värdena och milt exfolierar huden. Silkfibrer från Amorphophalius Konjac plantan gör att den naturligt är fylld av vitaminer, mineraler och aminosyror.
Originalprodukt: 89 kr/st.
 
Jag har testat denna ett par gånger och hittills förstår jag inte riktigt varför den skulle vara bättre än att tvätta ansiktet med händerna. Men jag ska fortsätta testa den ett tag till innan jag ger ett riktigt utlåtande. Annars en ganska intressant produkt som jag förmodligen inte hade köpt annars.
 
Allt som allt så tycker jag att Glossybox faktiskt har lyckats med denna boxen. Jag kan inte påstå att jag är eld och lågor över innehållet, men jag tycker att de har fått med produkter som man faktiskt har nytta av och jag tror att jag kommer att ha användning av 4 av 5 produkter = inte så illa ändå. Jag funderar på om jag kanske ska försöka få tag på en februari-box också, sedan får det nog vara slut på Glossyboxar för en tid framöver.