Woho! Shopping!

Kategori: Annat


Köpte min favoritfoundation idag, en vit kajal, ögonbrynspenna samt en glittrig plånbok! Detta kommer användas flitigt nu under december-månaden. :)

Dagens läppar (Ooooh yeah!)

Kategori: Smink


Av någon riktigt skum anledning verkar det som om jag fick väääärsta ank-läpparna på bilden, men kan också bero på att jag mixtrade lite väl mycket med att få bilden tillräckligt stor också. :-O

Men hursomhelst, detta är dagens läppar! Violettrosa eller körsbärslila som många kallar det. Snyggt ibland, faktiskt. Innan har jag alltid tänkt att det är för gamlingar, men när jag testade det så insåg jag att jag trivdes bra i färgen. :-)

Dagens Köp:

Kategori: Annat


Här kommer en bild på Dagens Köp, vilket det egentligen inte är. Jag handlade detta någon gång i förra veckan, men har ju ännu inte hunnit visa upp det. :-O

Vanilla Kiss är något som är perfekt för mig som är vaniljdoft-missbrukare. Det är H&M's nya kollektion inför jul. Jag köpte deras Body Splash och Body Butter. Får jag pengar över nu under december tänker jag definitivt köpa på mig ett par extra eftersom de luktar så himelskt gott!

Sedan köpte jag ett par glittriga öronhängen, riktigt snygga. ;-) Perfekt nu till jul eller nyår. :-D

Dagens look:

Kategori: Smink

Dagens tips: Babypuder ersätter Loose Powder!

Kategori: Övrig skönhet.


"Åh, sminket ser så perfekt och bra ut, om det inte vore för min feta hy i pannan..."

Visst känner du igen dig? Vissa dagar är huden snustorr och andra dagar så blank att
det inte går att förhindra. Eller?! ;-)

Idag tänkte jag tipsa er om något både billigt och väldigt effektiv för dig som vill motverka blank hy.Jag själv har inga direkta problem mot blank hy (jag har blandhy), möjligtvis lite på näsan. Men jag har testat detta på min mamma, som har fet och blank hy - och det funkar toppen!

Nå, vad är det för mirakelprodukt jag talar om? Babypuder såklart! ~ Babypudret suger upp överflödigt fett och ger en mattande finish - sminket håller betydligt längre än med ditt gamla vanliga puder. Detta är även ett billigare alternativ än ditt traditionella Loose Powder. Priserna kan skilja från affär & märke, men jag skulle tippa på att 100 ml kostar ungefär 25 kr, och går att köpa i princip vilken mataffär som helst.

Nu undrar du säkert om ansiktet blir vitt efter applicering, men icke då! Det blir som ett vanligt transparent puder, som möjligtvis ljusar ner din hy liiite, men knappast märkbart om du tar i rätt mängd. Dessutom ett smart knep om du någon gång råkat köpa för mörk foundation. ;-)

Jag och mina ögonbryn...

Kategori: Annat

Varje dag får jag kommentarer om mina ögonbryn.
"Hur plockar du dem så jämna?"
"Har du tatuerat in dem?"
"Hur kan de ha olika form varje dag?"

Svaret är enkelt. Jag har nämligen inga. Jag har rakat bort dem, har gjort det i ungefär 2 år nu. Varje morgon målar jag dem. Och en vacker dag kommer jag förhoppningsvis att antingen ha låtit dem växa ut och plockat dem i någon snygg form eller tatuerat in dem.

Megan Fox's ögonbryn är så himla vackra. Men hon är ju vackrast i världen så det vore väl ganska uppenbart att ögonbrynen var perfekta också.

Vad är No Poo och vad innebär det?

Kategori: Hårvård

Hej alla söta!
Jag har haft fullt upp med att handla julklappar, så att jag får det gjort. Mycket pluggande har även stulit min tid. Jag är i Växjö hos min farfar just nu & har inget bildredigeringsprogram. Detta inlägg kommer därför se lite tråkigt ut. :-) Dagens inlägg kommer handla om No Poo. Enjoy! :DSom nämt tidigare betyder No poo - No Schampoo. Eller alternativt ingen skit. Det innebär att vi No Poo:are undviker "ICA-schampoon", produkter med långa innehållsförteckningar. Schampoo innehåller ofta starka tensider (dvs. tvättämnen), som inte är nyttiga varken för oss då de rubbar huden och hårets sebum-intagning eller för miljön. Sebum är huden och hårets naturliga fetter. Tensider gillar nämligen att torka ut håret och det innebär att man använder produkter mineraloljor samt silikoner för att åtgärda problemet. Problemet kvarstår dock då mineralolja/silikon endast verkar utifrån, det vårdar inte håret inifrån på något sätt. Istället sätter det sig som en hinna kring hårstrået och gör att håret lätt ser skitigt ut. Detta kräver starkare schampoo och så fortsätter det om och om igen, enda tills håret ser ut som ett enda skatbo. Det enda som kan rädda och förbättra din hårkvalitée är att strejka mot starka schampoon med sulfater, tensider och färgämnen - genom att använda No Poo-metoden.  Många följer även No Poo-reglen inom smink och hudvård. 

Genom att använda No Poo är man både miljövänligare och får ett bättre, friskare hår. Nu har ni fått en kort introduktion till vad No Poo är och vad det innebär. Jag kommer troligen att återkomma med fler inlägg kring ämnet, så håll utkik! Och om du vill läsa vidare om ämnet kan du gå in på www.nopoo.se! ;)