Ny favorit! Sua Young MEIN Liquid Foundation

Kategori:

Jag höll länge fast vid att MAC Studio Fix Fluid Foundation var min holy grail, men när jag fick hem Sua Young MEIN Liquid Foundation dröjde det inte länge förrän jag ändrade åsikt.
 
Sua Young MEIN Liquid foundation är vattenbaserad och har inte bara en utan hela fem fördelar för din hy. Det är ett solskydd, primer, BB-cream, puder och serum i en och samma produkt. Formulan är tunnare än en BB-cream samtidigt som den har avsevärt högre täckning än en CC-cream. Solskyddet är på SPF 33 PA +++ som faktiskt är riktigt bra och nödvändigt året om. 
 
Man kan applicera denna foundation på många olika sätt. Jag föredrar att applicera den med min Beauty Blender, men även stippling brush och rena fingrar fungerar fint också. En nackdel är dock att den endast finns tillgänglig i en nyans. För mig är nyansen perfekt då den är ljus och drar mot det gula hållet. 
 
 
 
Det som jag blev mest överraskad över var att den var så vattnig och tunn. Jag tänkte att jag hade åkt på en ordentlig nitlott eftersom foundations med tunn formula sällan brukar bidra med den täckning som jag vill ha. Men tji fick jag! Den har en medel till hög täckning som går utmärkt att bygga upp i två lager. Och det bästa av allt är att denna tunna formula även medför att den inte tynger ned huden det minsta. Det känns nästan som att man går osminkad. På något sätt känns det också som att denna foundation trollar bort mina porer. Och för mig som älskar dewy finish är denna foundation perfekt. Jag brukar dock applicera ett tunt lager puder ovanpå för extra hållbarhet. 
 
Förpackningen är stilren och snygg. Känns rätt så lyxig. Den har en pump, vilket är bäst ur ett hygienperspektiv samt att det är lättare att kontrollera den mängd som man vill ha. 
 
MEIN foundation innehåller varken talk, pheynoxyethanol, parabener, mineralolja, alkohol eller parfym. 

Månadens tomma

Kategori:

 
Denna månaden har jag gjort slut på:
 
- 3 st. Plagentra White Mark Cream prover. Märkte inte av någon direkt effekt av dessa, men det kan ju bero på att det bara var små påsprover.
 
- Etude House Baking Powder Pore Cleansing Foam. Spännande produkt, men även här hade jag bara påsprov och kände inte riktigt att jag fick tid att bedöma om produkten fungrar eller ej. Den rengjorde dock som den skulle och huden blev mjuk efteråt.
 
- The Body Shop Vitamin E Day Cream. Jag kände att denna ansiktskräm var något för fet för min hy, så den tyckte jag inte om.
 
- The Body Shop Aloe Soothing Day Cream. Likadant med denna, så var ansiktskrämen något för fet. Den luktade dock gott.
 
- Tony Moly I'm Real Avocado Rich Cream. Precis som namnet antyder så är även detta en lite fetare kräm, men just när jag använde den så var min hy ganska torr och därför tyckte min hy om denna.
 
- Etude House Scrub Massage Cream Pomegranate. Riktigt härligt ansikts-skrubb med milda korn som lämnar huden babylen efteråt.
 
- Make Up Forever HD Primer. Det första jag reagerade på med denna produkt var att den luktade så underligt. Det andra var den starka gröna färgen. Jag tror dock att grönt neutraliserar röda partier (rätta mig om jag har fel). För övrigt annars en ganska duglig primer, men jag anser inte att den är värd sitt pris.
 
- MAX Clinic Cleanser. Faktiskt en utav de bättre ansiktsrengöringarna jag har stött på.
 
- Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque. En repris från tidigare som jag har prisat högt, men numera tycks mitt hår inte längre tycka om den. 
 
- H&M Compact Powder.  Dugligt och billigt puder från H&M.
 
- Recipe Face Wash. Ansiktstvätt som jag har testat två andra varianter av och som jag diggar starkt. Däremot är de svåra att få tag på.
 
- Eyelash+ Labratory. Dessa lösögonfransar kändes plastiga och kunde endast användas 1 gång styck. Däremot gav de ett fint resultat när de väl var applicerade.
 
- Loréal Telescopic Mascara. Bra budgetmascara som sällan sviker. Köpte den på rea för 50 kr och det är ett köp jag inte ångrar!
 
- Missha 4D Mascara. Denna mascara gjorde tyvärr ingenting för mina fransar.
 
- Max Factor Wild Mega Volume Mascara. Jag hade höga förhoppningar på denna mascara, men tyvärr uppfyllde den inte mina krav alls. 
 
- Yves Rocher Elexir 7.9 Serum. Ett väldoftande ansiktsserum som slätade ut min hy samt gav mig lyster. Me like! Minus: Prislappen.
 
- Ansiktsmask Ginseng. Märkte inte av någon märkbar effekt efter denna ansiktsmask. 
 
- 2 st. MUA Glitter Eyeliner. Båda två hade torkat ut så de fick säga hej till soptunnan, tyvärr! 
 
- Alpha-H Liquid Gold. Fick ett deluxesample av denna och GUD vad vansinnigt bra den var för min hy. Tyvärr är prislappen saftig, men produkten verkade däremot dryg så kanske, men bara kanske klickar jag hem den. 
 
- Tony Moly Mr. Smile Patch. Återigen en utav Tony Moly's knäppa, men underbara produkter. Syftet är att man ska sätta de mustasch-liknande gelé-bitarna på sina skrattrynkor och låta det kyla ner huden under 20 minuter. Man ser riktigt rolig ut under tiden. Jag skulle inte vilja påstå att mina skrattrynkor försvann, men helt klart en rolig present till en kompis som redan har allt!