Recension: Memebox the 3rd Global Edition

Kategori:

 
Mina damer och herrar... låt mig få presenterar Memebox! Många av er sitter förmodligen fortfarande som frågetecken och undrar vad i all världen det ska betyda.
 
Vi börjar med en liten introduktion:


Memebox (eller 미미박스, som det heter på koreanska) uttalas som mi-mi-box och är en koreansk skönhetsbox-tjänst - ungefär motsvarigheten till Sveriges Glossybox; fast minst 10 gånger bättre. Memeboxen har varit populär i Korea ett ganska bra tag, men det var inte förrän i oktober som de började tillverka special-boxar för internationella kunder. Skillnaden mellan Glossybox och Memebox är att den sistnämnda tjänsten inte erbjuder prenumerationer. Du får alltså vara på din vakt själv och kan beställa endast de boxar du själv vill ha. De släpper ut en box med hemligt innehåll varje månad, men det verkar som att de efter ett tag visar innehållet på hemsidan och det finns då fortfarande möjlighet att beställa hem boxen. För tillfället levererar Memebox internationellt till följande länder: Australien, Belgien, Canada, Kina, Tyskland, Hong Kong, Japan, Singapore, Sverige, Schweiz, Taiwan, England samt USA.
 
Boxen är aningen dyrare än exempelvis Glossybox med sina $21 och $6.95 i frakt, men med tanke på både mängden produkter samt värdet man får i Memebox, så tycker jag att boxen är helt klart värd sitt pris.
 
Däremot kan ni få boxen billigare än så, om ni gör följande: 
 
1. Registrera dig på www.us.memebox.com! Redan här får du $5 att utnyttja på deras hemsida. 
2. Du får $7 när du beställer 3rd Global Edition (och förmodligen andra boxar också).
3. Mejla dem och skriv "referred by alittleaboutalot" så får du ytterligare $5.
 
OBS! Jag vinner ingenting på att skriva om det här på min blogg. Notera att jag enbart är intresserad av att tipsa mina skönhetsnördar till läsare om något riktigt, riktigt bra - och kan jag få er att spara pengar på kuppen så är det dessutom en stor bonus!
 
För pengarna/poängen du har tjänat ihop kan du sedan få en box till rabatterat pris eller köpa varor från deras online shop till rimliga priser. Det är dessutom fri frakt om man handlar över $70. 
 
Nog med snack, låt oss ta en titt på boxens innehåll.
 
 
 
Man får med ett härligt kort där det står vad man har fått i boxen. Det står lite fakta om varje produkt och vad de ska användas till, samt bildhänvisning till varje beskrivning. Mycket bra, tycker jag! Det är ju inte så många av oss som behärskar det koreanska språket i Sverige (usch, vilka fördomar jag har) så detta kort kommer väl till hands. Som ni ser innehåller boxen hela 8 saker, i både fullsize och generösa prov-storlekar.
 
 
 
Vilken härlig syn, va? Boxen är fullproppad med spännande produkter. Så här ska en riktig skönhetsbox se ut!
 
 
Här är innehållet i boxen:


Dr. Jart+ V7 Eye Serum (full size 15ml, värde $38)
 
Dr.Jart+ är ett märke som jag har hört mycket gott om, och jag ska därför testa detta ögonserum med nöje!
 
Secret Key Twinkle Waterproof Gel Pencil Liner - Deep Black (full size 1.2g, värde $8)
 
En svart eyeliner är alltid bra att ha. 
 
Dear by Enprani Bounce Cheese Cream (sample size 30ml, värde $11.60)
 
Detta är nog den produkt som jag är mest exalterad över att få testa. Den sägs nämligen innehålla ost! Hör ni inte hur knäppt det låter? En dagkräm med ost? Den luktar dock inte alls som ost, utan har faktiskt en riktigt god och behaglig doft. 
 
Nuganic Customized Sunblock Fresh SPF 50 PA+++ (full size 40ml, värde $45)
 
Ett solskydd på SPF 50 är verkligen nödvändigt att ha när sommaren tittar fram. Det lär ju dock ta ett tag innan dess, tyvärr. 
 
TonyMoly Delight Tony Tint Red (sample size 1.5ml, värde $0.50)
 
Ett jättefint läpp-tint som luktar underbart!
 
Papa Recipe Princess Lip Gel Patch (full size, värde $3)
 
Den enda produkten jag hittills har hunnit testa. Det är en återfuktande och kylande läpp...gel...mask? Ingen dålig produkt egentligen, men jag tycker nog att de borde ha anpassat storleken lite bättre. (Se bild nedan så kommer ni att förstå vad jag menar).
 
Aritaum The Professional Eyelash (full size, värde $3)

Fin-fina lösögonfransar som dock ser aningen för naturliga ut för mig. Men de hittar säkerligen ett nytt hem!
 
Banila Co. It Radiant Sample Kit (värde: ca. $5)
 
Ett litet mini-kit innehållandes provstorlekar på It Radiant Brightening Cream, CC Cream och Melting Pact. Det ska bli spännande att testa då jag har hört att Banila Co. är ett trevligt märke att ha att göra med!
 
Sammanfattning:
 
Detta var en box helt i mitt tycke och jag funderar till och med på att slopa Glossybox helt och hållet för att enbart satsa på Memebox i fortsättningen. Jag har inte haft ork till att räkna ut det totala värdet på boxen, men det är tydligt att det är högt över inköpspriset. Produkterna är en härlig mix och jag tror att det finns minst en produkt som passar varje skönhetsnörd/nybörjare i denna box. Vad jag har förstått så verkar Memebox fokusera mest på hudvård, men som ni ser så slank det ner ett par andra gottigheter (make up) också. Jag tycker om det faktum att det inte är en prenumerationstjänst, och att man faktiskt kan välja vilka boxar man vill köpa. Det verkar också vara den ultimata presenten till någon som fyller år eller som bara förtjänar något fint! Och psst... jag har redan klickat hem den 4de versionen av Memebox. Den kommer dock inte skickas förrän i slutet av januari (vilket är snaaart)!
 
Update:
 
Jag glömde ju ladda upp bild på både lösögonfransarna och mig med Lip Patch Gelen på läpparna! Excuse moi.
 
 
 
Aningen för stor va? Jag var dessutom klantig och råkade riva sönder den. 
 
 
 
 

RECENSION: OCÉANE Femme Makeup Remover Pen

Kategori:

 
 
Som erkänd skönhetsgalning får man nog vara beredd på att testa de allra lustigaste och möjligen onödigaste produkterna man kan tänka sig. I Oktobers Glossybox (2013) fick man en Makeup Remover Pen från märket OCÉANE Femme - ett totalt okänt märke även för mig som är påläst inom måååånga skönhetsvarumärken. Att jag inte kände till märket sedan tidigare väckte dock min uppmärksamhet ytterligare, då jag älskar okända märken för det känns lite mer spännande än de vanliga märkena man stöter på i vanliga affärer.
 
Såhär beskriver Glossybox produkten:
 
Brasiliansk innovation som enkelt justerar och tar bort överflödig makeup runt ögon och läppar. Praktisk "on the go-produkt" med mild makeup-remover som inte torkar ut huden. 

Använd för justering och eliminering av överflödig make up runt ögon, läppar, och i de vinklar som alltid behöver justeras. Toppen på pennan innehåller en flytande makeup-remover utan parfym.
 
Så här ska produkten användas:
 
Skaka försiktigt pennan, ta av locket och applicera varsamt för att avlägsna makeup. Om toppen ansamlar överflödiga produktrester byter du ut den mot en ny.
 
Okej, så detta är alltså en penna som ska "sudda" bort våra sminkmisstag? Spännande!
 
Men vad tyckte jag då?
 
Faktiskt inte en så dum produkt då den uppfyller vad den utlovar. Däremot kan jag inte förstå hur denna produkt skulle kunna ersätta en vanlig bomullstops - visserligen är den ganska billig (45 SEK), men fortfarande föredrar jag mina kära bomullstops framför denna penna.
 
Man får med 4 stycken olika stift, vilket såklart är toppen. Däremot tycker jag inte att jag kan få ut mer än högst 2 användningar på varje stift vilket gör att pennan kan bli dyr i längden. Åtminstone om man är ett mascara-freak som jag och smetar mascara runt hela ögonen vid applicering. Och är man återigen som jag, som inte enbart använder ögonsmink kan denna produkt faktiskt förstöra mer än vad den gör nytta - då den löser upp foundation och puder där man har korrigerat. 
 
Jag skulle rekommendera Makeup Remover Pen till folk som använder förhållandevis lite smink på huden, men inte till de som använder full make up. En trevlig produkt att testa, men det är inget jag kommer att köpa igen. 

RECENSION: Smashbox Camera Ready BB Creme

Kategori:

Smashbox Camera Ready BB Creme SPF 35
 
Få en felfri hud med Smashbox BB Creme! Smashbox BB Creme kommer i 5 nyanser som jämnar ut huden för en perfekt finish. SPF 35 skyddar mot UVA / UVB-strålar.
 
Efter mycket om och men bestämde jag mig för att testa Smashbox's BB-cream som har blivit så otroligt hyllad hos många skönhetsbloggar. 
 
Det första jag har att anmärka på är att jag ser ut som ett lik efter att ha applicerat denna. Det är möjligen inte Smashbox's fel, utan mest mitt dåliga val av nyans (jag valde light). En fördel är dock att det finns hela 5 stycken nyanser att välja mellan, vilket är väldigt ovanligt när det kommer till just BB-creams. Tummen upp för det! 
 
Täckningen är riktigt bra och täcker det mesta. Jag brukar dock ha en concealer under ögonen för att jag tycker om den där extremt highlightade looken. Formulan är tjock och det är något som jag upplever vara ganska jobbigt då den tycks aldrig vilja torka på mitt ansikte. I och med att den är så tjock blir det dessutom svårt att få den att smälta in i hyn samt att sätta den med puder utan att få ett kakigt resultat.
 
Solskyddsfaktorn är hög, vilket är jättebra då ansiktsprodukter rent generellt brukar innehålla en låg eller ingen solskyddsfaktor över huvud taget. Priset är dock ingen höjdare och det sänker ner betyget avsevärt, men jag vet att det är många som anser att den är prisvärd - och jag är inte en av dem. 

Månadens tomma!

Kategori:

Oj, nu har jag visst tagit en sådan där rejäl blogg-paus igen. Men till min bortförklaring måste jag berätta för er alla att jag har haft en helt fantastisk jul. Snart börjar skolan igen och sedan är det inte långt kvar till min student! Det är helt sjukt att tiden går så fort. Hoppas att ni också har haft en fin jul.
 
Nu tänkte jag visa er några produkter som jag har gjort slut på denna månad. 

 
1. Wet n Wild Coverall Pressed Powder 
 
Wet n Wild CoverAll Pressed Powder är ett härligt pressat puder som ger dig en strålande, viktlös finish! Det innehåller VisiBright™ Complex som reducerar synligheten av rynkor och ger dig en vacker, len hy.

Innehåll: 7,5 g

Detta puder köpte jag billigt på Gekås i Ullared för ett tag sedan. Jag måste säga att det är förmodligen det bästa puder jag någonsin har testat. Att det är så billigt är givetvis bara en stor fördel, men däremot är det svårt att få tag på det. Det går att beställa det via Internet men då får man vara beredd att betala ett par tior extra. Hur som helst matchade pudret min hudton perfekt, vilket är ett ganska ovanligt fenomen för mig. Täckbarheten är fantastisk och det mattar ner min hy samtidigt som det behåller den där "glowen" vi alla eftersträvar.

 
2. Professional Sebastian Volupt Spray 
 
Ta ditt hår till nya höjder då du skapar spektakulär, långvarig volym samtidigt som mjukheten bevaras. Spraya i rötterna och föna för volym eller lufttorka för definierade vågor och lockar.

Varumärket Sebastian Professional har varit ett välkänt salongsvarumärke sedan 1970 talet. Det var under detta årtionde som John Sebastian, hans fru Geri och hans bror Tony startade. Till en början fokuserade de på sina innovationer av en plattång samt en locktång. Några år senare utvecklades företagets innovationsförmåga till att inkludera andra hårprodukter och 1976 lanserades Sebastian Professionals första linje med professionella hårvårds- och stylingprodukter.
 
En ganska trevlig produkt, men inget jag direkt känner att jag "inte kan leva utan" eller sådär. Jag får fin volym med denna och påminner om ett mer "hälsosamt" alternativ till hårspray. Resultatet håller dessutom länge.
 
 
3. Youngblood Mineral Primer 
 
Ge din makeup kraft att stanna kvar hela dagen tack vare Youngbloods Mineral Primer. Den silikonbaserade primerna absorberas omedelbart och blir som ett jämnt pudrat lager. Ett perfekt underlag för makeup. Den har en lätt, transparent formula som fungerar fantastiskt med alla foundations från Youngblood. Du kommer att älska dess silke-till-puder-känsla och förvånas över hur fina linjer och porer trollas bort.

Framtagen med mineraler och vitaminer vilka hjälper till att skydda din hud mot miljöns negativa påverkan. Youngblood Mineral Primer ger din hud skydd, en perfekt yta och ser till att din make-up håller hela dagen.
 
Helt klart en bra silikonbaserad ansiktsprimer, men jag känner inte riktigt att den är det där "lilla extra" och inte heller att den är värd sitt höga pris. Den har fungerat hyfsat på min hy, men jag vet att det finns både bättre och billigare primers där ute på marknaden.
 
4. Oliva by CSS, Eco Hand Cream

Oliva by CCS eco hand cream verkar skönt mjukgörande och fuktgivande för torra händer. Handkrämen är rik på ekologisk olivolja, sheabutter och glycerin som snabbt gör att händer och nagelband återfår sin naturliga mjukhet. Den rika krämen går lätt att smörja in och absorberas omedelbart av huden, den lätta parfymen ger händerna en fräsch doft. Innehåller 98% ekocertifierade/godkända råvaror. Fri från parabener, mineralolja och silikon. 

En förvånadsvärt väldoftande handkräm som jag har använt flitigt till sista droppen. Jag känner dock inte att den har hjälpt mina vintertorra händer sådär jättemycket, men till sommaren fungerar den säkert bättre.
 
 
5. Barnängen Sensitive Deoderant
 
En effektiv, snabbtorkande och alkoholfri antiperspirant som ger deoskydd i 48h. Deodoranten är milt vårdande och passar dig med känslig hud. För en fräsch och torr känsla hela dagen.
 
Snabbtorkande deo som jag faktiskt gillar riktigt mycket! Doftar gott och känns fräscht att använda. Kommer förmodligen att införskaffas igen.
 
6.Garnier Pure Active 2in1 Make Up Remover Gel

Garnier Pure Active 2-in-1 Purifying Make-Up Remover Gel avlägsnar varsamt men noggrant din makeup och andra orenheter. Denna löddrande gel innehåller anti-bakteriell salicylsyra samt milda ingredienser som avlägsnar din makeup enkelt och smidigt.

Den härliga formulan har en dubbelverkan. Först rengör den på djupet genom att avlägsna överflödigt sebum och smuts från porerna samt hjälper till att förebygga orenheter. Sedan avlägsnar den även makeup från både ansikte och ögon genom att lösa upp all makeup, även extra hållbar, utan att du behöver gnugga. Ta bort makeup, sebum och orenheter i ett enda svep!

Jag blev ärligt talat inte alls förtjust i denna, mest för att jag vill se en effekt när jag använder hudprodukter. Däremot fungerar den bra till att rengöra sminkborstarna, hihi.
 
7. Gunry Nagellack-borttagning med Aceton
 
Helt okej nagellacksremover som gör sitt jobb - till ett pris som är mer än okej enligt mig. Doftar dock starkt, men det gör de allra flesta removers. 
 
8. Mane n Tail and Body Shampoo - original
 
Härligt shampoo som kommer att införskaffas igen. Läs en mer utförlig recension HÄR.
 
 
9. Redken Diamond Oil Shampoo
 
Nya Diamond Oil ger styrka och glans för försvagat/livlöst hår. Schampot rengör effektivt, ger hållbar glans och styrka till håret med en effekt som varar ända till nästa schamponering.
 
Personligen tycker att Diamond Oil-shampoot luktar riktigt gott. Håret blir glänsande och det känns rent. Jag vill köpa detta shampoo i fullstorlek, men det får nog vänta ett tag då jag redan har en massa shampoo att göra slut på först. 
 
10. LORÉAL Paris Miss Manga Mega Volume Mascara
 
Mega Volume Miss Manga är en volymmascara för megavolym till övre och undre fransarna. Megasvart. Extrem hållfasthet. Volym x15.
 
En helt underbar mascara som uppfyller alla mina krav för vad en bra mascara ska ha. Fin svärta, bra längd, superb volym och separerar fransarna samtidigt som den gör dem lite "maffigare". Det verkar som att detta är en mascara som folk antingen älskar eller hatar, men som sagt är jag förälskad i den. 
 
11. MUA Blush

MUA's rouge är riktigt fina och prisvärda. Jag minns dock inte vilken färg detta var. Men är du ute efter billiga och fina rouge så är MUA's helt klart värda att spana in!
 
12. Neutrogena Deep Clean Blackhead Eleminating Warming Treatment
 
Puh, jisses vilket långt namn! Jag är osäker på om detta är en äkta Neutrogena-produkt då förpackningen är skriven på något asiatiskt språk, gissningsvis på koreanska. Hur som helst fungerar det som en bra ansiktsmask så jag har ingen anledning till att sluta använda dem.
 
13. The Body Shop Aloe Calming Facial Cleanser 
 
Om vanliga rengörare får din hud att kännas stram och torr är det här produkten du har väntat på. Den löser upp smuts samtidigt som den känns lenande och uppfriskande för huden.

Avlägsnar mitt smink på sekunden - vilket är toppen då det samtidigt är en riktigt mild produkt som sägs fungera på känslig hy. Min hy känns återfuktad efter användning, och inte alls uttorkad som vissa rengöringar kan göra. Minus för det lite höga priset dock.
 
14. The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream
 
En lättabsorberad, fettfri, geléliknande fuktighetsbevarare. Den motverkar att huden blir fet och blank samtidigt som den fuktighetsbevarar och balanserar. Får huden att kännas fräsch, ren, mjuk och smidig och ger den en matt yta.
 
Åh, jag älskar verkligen denna dagkräm. En produkt som verkligen levererar och gör vad den ska. Minus är dock det höga priset. Men vill man vara fin får man lida pin... i plånboken.