Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 2

Kategori:

Detta inlägg kommer att handla om olika foundation-sorter och dess skillnader.
 
 
 
* Puder-foundation: Passar dig som har normal till oljig hy eller för dig som lätt får utslag. Jag känner inte till så många puderfoundations, men det finns ju faktiskt mineralfoundations i puderform. Jag vet att BareMinerals har en t.ex. En annan fördel med puder-foundation är att porerna blir inte täppta på samma sätt som utav en flytande foundation. Det beror på att puder-foundationen absorberar oljan och ger huden en matt look. 
 
Mineralfoundation: Passar egentligen alla hudtyper, dock inte rekommenderat för torr hy då det lätt kan se kakigt och flagnande ut. Täpper ej porerna, och passar därför utmärkt för människor med acne eller utslag. Det finns i många olika konsistenter, men den vanligaste är löspuder. Täckningsgraden går att bygga upp beroende på applicering. 
 
Flytande foundation: Passar dig som har normal till torr hy och inte får utslag särskilt ofta. Det varierar stort mellan täckningsgrader på flytande foundations. Har man en för täckande foundation täpper det igen porerna som kan leda till utslag. Därför ska man inte slarva med rengöring av hyn efter använding. 
 
* Moussefoundation: Passar för alla hudtyper. Moussefoundation har en lätt formula då den innehåller mikroluftbubblor, vilket gör den lätt att applicera. Resultatet blir ofta väldigt lätt, men täckande. Det som är så bra med moussefoundation är att även de med åldrande hy kan använda den då den inte sätter sig i rynkorna utan smälter ihop lätt med huden.
 
* BB-cream / Tinted moisturizer: Passar utmärkt för dig som har torr hy. Jag tror ingen har undgått den "megastora" nyheten om BB-cream. Det är i liknelse med en fuktgivande kräm med färgpigment i. Täckningen brukar inte vara särskilt bra, men den jämnar ut hyn och ger gott om fukt. Den täpper inte heller igen porerna - huden får andas och vi slipper risken för utslag samt akne.
 


Vad har du för hudton?
 
Inget är så irriterande som när man ser någon som använder på tok för mörk foundation. Känner du dig träffad så bör du lägga till min blogg i din bokmärkeslista. Efter detta inlägg kommer jag att skriva ett inlägg om undertoner/hudton och hur du enklast väljer en foundation i den nyans som passar dig. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: