Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 3

Kategori:

Välkommen till del 3 av "Vilken foundation ska man egentligen välja?". Detta inlägg kommer att vara tillägnat till nyanser och undertoner. 
 
Alla hudtoner består av antingen en varm, kall eller neutral underton. Bilden ovan illustrerar skillnadena exemplariskt.
 
Har du röd/rosa hudton? = Kall underton.
Har du gul/olive hudton? = Varm underton.
Känner du inte igen dig på beskrivningen och har både kall och varm underton? = Neutral underton.
 
Det kan vara knepigt att begripa vad som egentligen är skillnaden. Du behöver inte nödvändigtvis ha gul hy bara för att du har varm underton. Har man olivfärgad hy eller asiatisk hy har man nästan med all säkerhet varm underton. En kall underton drar sig mer åt det rosa hållet. Oftast är det vi från skandinavien eller england som har kall underton. Och har du en neutral underton betyder det att din hy utmärker sig inte särskilt mycket till någon utav de andra undertonerna. 
 
Tips! Kolla på din handled om du har blå eller gröna blodådror. 
 
Blå blodådror --> Kall hudton.
Gröna blodådror --> Varm hudton.
 
När man ska välja en nyans till sin foundation brukar de delas in i fyra olika kategorier. Blek, ljus, medium och mörk.  
 
Känner du att din hy är riktigt blek, då ska du ju givetvis välja en blek nyans på din foundation. Har du en ljus hy så ska du välja en ljus nyans på din foundation osv. 
 
Innan du bestämmer dig för att köpa en foundation så måste du testa nyansen på din hals. Att testa nyansen på handen är rätt meningslöst då du inte har samma färg på händerna som på ditt ansikte. Ta med dig en fickspegel när du ska testa foundationen. Kolla både inomhus och utomhus om nyansen smälter in med din egen hudfärg. Och finns inte din nyans så är det bättre att du hellre tar en nyans ljusare än en nyans mörkare. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: