Gör din egen borstrengöring!

Kategori:

Att rengöra sina sminkborstar är definitivt inte det roligaste projektet, men absolut nödvändigt. Men vad ska man egentligen rengöra borstarna med? I detta inlägg tänker jag berätta mina knep. 
 
Du behöver:
 
- En flaska att förvara rengöringen i.
- Diskmedel.
- Olivolja.
 
 
Jag valde att ta en flask från en uppanvänd body-splash från H&M. 
 
Du gör såhär: 
 
Häll i valfri mängd diskmedel och olivolja i flaskan. Tänk dock på att det ska vara lika mycket av varje. Skaka sedan om flaskan. Nu är det klart att använda! Super-enkelt va? ;-) 
 
 
Diskmedlet och olivoljan hamnar i två olika "skikt". 
 
 
Såhär ser smörjan ut. 
 
Hur rengör man borstarna?
 
Jag brukar hälla ut en lagom mängd rengöring i handflatan och lägga en handduk under. Efteråt doppar jag bara penslarna i rengöringen och "buffar" runt den ett tag. Sedan sköljer jag ur dem under vattenkranen. Och om det inte är tillräckligt rent första gången, så upprepar jag proceduren. ;-)

HAUL: MUA! - Del 3. Glitter Eyeliner-swatches!

Kategori:

 
Näst ut från min MUA-haul är 2 stycken Glitter Eyeliners. De kostar £1 styck (motsvarar ca 11 SEK). Jag är mycket nöjd med dessa (särskilt den gula) eftersom båda är unika i min sminksamling. 
 
 
Från vänster: 
 
Glitter Eyeliner Shade 3 ovanpå en svart eyeliner.
Glitter Eyeliner Shade 3 för sig själv.
Glitter Eyeliner Shade 6 ovanpå en svart eyeliner.
Glitter Eyeliner Shade 6 för sig själv.
 
Jag vet inte om jag fick ett måndagsexemplar av den rosa eyelinern eller inte, men den är inte lika stark som den gula. Hur som helst ser den fantastiskt fin ut ovanpå en svart eyeliner! 
 
Sammanfattningsvis är dessa eyeliners mycket prisvärda och fina, och jag kommer förmodligen införskaffa ytterligare ett par färger till min samling. 

HAUL: MUA! - Del 2. Ögonskuggs-swatches!

Kategori:


Först ut från min MUA-haul blir såklart ögonskuggorna! De kostar £1 styck (motsvarar ca 11 SEK) och är extremt pigmentrika. Jag klickade hem 8 stycken öggonskuggor (Pearl Eyeshadow) då jag föredrar skimriga skuggor framför matta. Jag har dock en matt lila skugga (nr. 8) sedan tidigare som jag har tagit med i den här swatchen. 
 
 
 
Observera att skuggorna är utan någon primer under! Dessa skuggor är utan tvekan de krämigaste jag någonsin har stött på. Helt underbara! Jag kommer definitivt att köpa på mig fler av dessa. 

HAUL: MUA! - Del 1.

Kategori:

 
Äntligen har min beställning från MUA landat hemma hos mig! Det tog 13 dagar från beställningsdagen att få den levererad till Sverige. Det kändes som lång tid, men helt klart värt väntan! Det brukar dock ta ca. 2 veckor att få sina saker levererade från USA. 
 
Jag kommer att visa upp ögonskuggorna, blushen, läppstiften, glitter-eyelinern och kajalen i separata/uppdelade inlägg. Så håll utkik för mina swatches! ;-)

Tutorial: Gör din egen primer!

Kategori:

 
I förra inlägget fick du läsa vad en primer är för något. Primers brukar vara dyra och i vintertider kan det kännas tråkigt att lägga pengar på det när man ska ha råd med alla julklappar. Därför bestämde jag mig för att i detta inlägg berätta hur du enkelt kan göra en hemmagjord ögonskuggs-primer med ingredienser som de allra flesta har hemma! ;-)
 
Du behöver följande:
 
▲ 1 st. tom burk att förvara primern i. (Jag valde att förvara min i en ursköljd burk från MUS.)
 
▲ Aloe Vera Gel. (Min kommer från Naturens apotek).
 
▲ Foundation från valfritt märke.
 
▲ Dagkräm från valfritt märke.
 
Redo? Nu börjar vi! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni anar inte hur förvånad jag blev när jag såg att min hemmagjorda primer var bättre än Shadow Insurance från Too Faced. Helt sjukt! Jag tycker dessutom att den hemmagjorda primern tog upp skimmret mycket bättre.
 

Fråga: Vad är en primer för något?

Kategori:

Vad är en primer för något?
 
Är man ny inom sminkvärlden så dyker det ofta upp en massa konstiga begrepp som man inte förstår. I detta inlägg tänkte jag besvara en fråga från en läsare som undrar vad en primer är för något.
 
Ordet primer härstammar från engelskan och betyder förberedelse. 
 
Men vad är då en primer för något inom sminkvärlden?

Om man ska förklara det kortfattat så är det en produkt som man har efter sin dagkräm för att jämna ut huden innan det är dags att applicera sin foundation. Det finns en hel uppsjö av olika primers med olika funktioner. Primers innehåller oftast silikoner för att det ska vara mer lättarbetat och ge en jämnare yta. En av de stora fördelarna med att använda primer är att ditt smink sitter bättre och håller bättre. 
 
Vilka olika sorters primer finns det?
 
▲ Ögonskuggsprimer. Förmodligen det vanligaste av dessa fyra. En ögonskuggsprimer hjälper inte bara skuggan att hålla längre, utan även att få bättre intensitet. I morgondagens inlägg ska jag berätta för er hur man gör en hemmagjord primer. Det får ni inte missa! ;-)
 
Exempel på ögonskuggsprimers:
 
Too Faced Shadow Insurance Anti-Crease Eye Shadow Primer, 230-250 SEK. [Denna använder jag för tillfället.]
 
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, 155 SEK.
 
- MUS High Tech Lighter, 155 SEK.
 
- E.l.f’s Eyelid Primer, 16 SEK.
 
Lumenes Beauty base eyeshadow primer, 109 SEK.
 
Ansikts-primer. Om din foundation lätt glider iväg, eller om du vill att din foundation ska vara hållbar på fest kan en ansikts-primer vara nödvändigt att investera i. 
 
Exempel på ansikts-primers:
 
Too Faced Primed and Poreless, 350 SEK. [Denna använder jag för tillfället]
 
- MUS Base Prep, 225 SEK. [Läs recension här.]
 
-  MACs Prep + Prime Skin Smoother, 285 SEK.
 
- The Body Shop Pearl radiance primer, 225 SEK.
 
-  Smashbox Photo Finish Foundation Primer, 295 SEK.
 
Läpp-primer. En läpp-primer gör ditt läppstift mer hållbart. Men utav de jag har testat har jag inte märkt någon större skillnad. Jag anser att det är rätt onödigt att införskaffa en sådan här. 
 
Exempel på läpp-primers:
 
 - ELF Lip primer & plumper, 36 SEK.
 
- Too Faced Lip Insurance Lip Primer, 210 SEK. [Denna använder jag för tillfället]
 
- Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Lip Moisture Cream, 420 SEK. [Har den här hemma men använder den inte.]
 
Ögonfrans-primer. Ytterligare en onödig variant av primer. Du ska applicera denna på dina fransar innan du tar på din mascara för att den ska hålla bättre under dagen. Då kan man lika väl köpa en vattenfast mascara enligt min mening. 
 
Exempel på ögonfrans-primers:
 
Det är inte så populärt i Sverige, så jag kan inte hitta några som säljs inom landet. 

GARNIER - ExfoBrusher

Kategori:

 
När jag köpte denna för en evighet sedan älskade jag den medföljande borsten på ExfoBrusher. Idag är den dock inte alls lika omtyckt och häromdagen hällde jag över det som var kvar i en tom pumpflaska istället. Mycket smidigare, och eftersom jag gärna vill ta slut på mina produkter innan jag köper/öppnar en ny - så blir jag mer motiverad att använda produkten när jag ser hur mycket det är kvar.
 
För övrigt är Garnier ExfoBrusher en helt okej hudvårdsprodukt, men förmodligen inget jag kommer att köpa igen. 
 
Finns att köpa hos t.e.x H&M för ca. 99 SEK.
 

RECENSION: MAC Lustre Drops - Sun rush.

Kategori:

 
MAC Lustre Drops är en vattenbaserad highlighter/flytande bronzer som ger fin lyster och färg till hela ansiktet eller utvalda partier. MAC själva beskriver Lustre Drops som ”flytande solsken”.
 
Lustre Drops är en multi-produkt. Du kan använda den både för att blanda den i din foundation för extra lyster, eller att "smeta på" krämen på utvala partier som highlighter, alternativt bronzer. Jag har testat båda, men jag föredrar personligen det sistnämnda. 
 
Mitt första intryck av denna produkt var att den var väldigt dryg. Egentligen inte så förvånadsvärt med tanke på att alla MAC's produkter brukar räcka länge, men ändå. Jag - som älskar att överdriva när det gäller make-up, är dessvärre inte särskilt imponerad av denna produkt. Jag vill gärna ha dramatiska skillnader, och då tycker jag ändå att ett vanligt solpuder gör ett bättre jobb för ändamålet än den här. Om du föredrar en naturligare finish så kommer Lustre Drops förmodligen passa dig utmärkt! 

MAC Lustre Drops kostar 230 kronor - 18 ml och finns att få tag hos KICKS eller Åhléns i vissa städer.

RECENSION: Boots No7 Time Resisting - Day Cream

Kategori:

 
"Boots No7 Time Resisting Day Cream SPF12 är en dagkräm speciellt framtagen för de som önskar att motarbeta de första tecknen på åldrande.
 
Det är en intensiv fuktbehandling som arbetar under hela dagen för att skapa en mjuk och smidig hud. Innehåller solskyddsfaktor 12.
 

Den innehåller ett antioxidantkomplex med Vitamin C, mullbär och ginseng som hjälper till att skydda huden mot för tidigt åldrande och reducerar fina linjer. Pro-retinol Vitamin A hjälper till att normalisera hudens yta och har en föryngrande effekt. Den innehåller light diffusing partiklar som ger lyster till huden. De aktiva ingredienserna avobenzone 2,5 % och octinoxate 5 % skyddar huden mot UV-strålar.

Passar alla hudtyper."

 


 

I förra-förra veckan trillade Boots No7 Time Resisting Day Cream ner i min brevlåda. Jag känner nu att jag har  testat den tillräckligt länge för att kunna ha ett utlåtande kring produkten.

 

Först och främst, så vet jag att jag inte behöver några anti aging-produkter förrän om ett antal år framöver. Men eftersom No7 har varit ett okänt märke (hittills) i min värld, så kände jag ändå att jag skulle ta mig en titt på produkten. Huruvida bra anti aging-produkt det är, vet jag dock inte.

 

Jag tycker att den luktar sådär typiskt dagkräms-aktigt. Lite blommigt och tantigt, men ändå fräscht. Ungefär där slutar de positiva egenskaperna kring denna produkt. Jag kan inte använda den under smink utan att det "smular av sig" - något jag aldrig har varit med om förut. Därför får denna dagkräm bottenbetyg och jag kan inte rekommendera den till någon!

Veckans post!

Kategori:

Idag är det söndag, och sista dagen i veckan (som de flesta känner till. ;-) ), så därför tänkte jag visa upp veckans post!
 
 
Längst bak från vänster: VIVO Primer, Wet 'n' Wild läppstift,VIVO Beautybalm, THE BODY SHOP "earth lovers" lemon & thyme, REVLON 24hrs Colorstay Foundation, Love & Toast "honey coconut", Alessandro Pro White original.
 
Raden näst längst fram: NYX "Above & Beyond, FULL Coverage Concealer", REN "Hydra-Calm cleansing gel", REN "F10 Smooth and renew peel mask".

Och raden allra längst fram: E.L.F Stipple Brush.
 
Jag återkommer med recensioner när jag känner att jag har använt produkten tillräckligt länge för att göra ett utlåtande. ;-) 

Ny header!

Kategori:

Jag var så ofantligt trött på min gamla header. Dessutom var jag blond på den, så jag kände att det var dags för ett byte. Tyvärr hade jag inte så många bilder som brunett, men detta får duga tills vidare! :-)
 
Min gamla header:
 
 
Min nya header:
 

Dagens tips!

Kategori:

 
Vänta, var du nyss påväg att slänga din gamla foundationborste?!
 
Det tänkte jag också göra först -  innan jag kom på idén att man faktiskt kan applicera ansiktsmask med den. Då slipper man kladda ner fingrarna och masken blir slätare. Bra va? ;-)

Dagens tomma!

Kategori:

 
1. MAKE UP STORE - BASE PREEP.
 
"Base Prep har en utjämnande och silkig formula för att dölja mindre hudproblem, rodnader och mörka fläckar. Base Prep har även en lätt skimrande ton och ger dig en felfri hy fylld av lyster. Applicera innan din bas med svamp eller rena fingrar." 
 
Detta var förmodligen mitt sämsta köp från MUS hittills. Jag avskyr den och äntligen tog den slut! Den kostar 225 SEK - enligt mig inte prisvärd alls. Jag är hemskt besviken på denna produkt. Den dolde inte några hudproblem eller rodnader. Den fick inte min foundation att fästa bättre heller. Kommer aldrig att köpa igen. 
 
 
2. H&M, White Flower, BODY SPLASH.
 
H&M brukar då och då ha Body-splashes i sina kollektioner. Just denna hade en söt doft av vit blomma. Förmodligen ingen doft jag kommer att köpa igen, men det är alltid bra att ha med sig en sådan här i väskan när man inte orkar släpa med sig en stor parfym. 

Tampons For Free

Kategori:

Det tråkigaste jag vet är att ha mens. En sak som är ännu tråkigare är att lägga ut rätt så stora summor på tamponger och bindor som man ibland önskar att man kunde spendera på något roligare. I detta inlägg tänkte jag berätta lite om Tampons For Free, som skickar hem ett paket tamponger alldeles gratis en gång i månaden.
 
 
Som jag nämde ovan, så skickar Tampons For Free-gänget ut ett paket tamponger hem till mig en gång i månaden helt kostnadsfritt. Anledningen till att de har lyckas att möjligöra detta är för att det är reklam som vänder sig till främst kvinnor på deras tampongboxar. Oftast medkommer en liten broschyr från månadens företag där man kan läsa lite mer om den aktuella produkten/vad-det-nu-är-som-annonseras.
 
Om du också vill få hem gratis tamponger en gång i månaden kan du klicka dig in här och registrera dig.

Dagens tomma!

Kategori:

 
1. Imju Fiberwig Mascara.

Fibermascaror har en tendens att torka lite fortare än vanliga mascaror, men jag tycker ändå att denna har haft en helt okej hållbarhet. Läs en utförligare recension här. 
 
 
2. Schwarzkopf Conditioner.
 
Detta mini-balsam hittade jag i en hårfärgs-förpackning. Jag tänkte "åh, det här är säkert räddningen för mitt torra hår", eftersom balsamen som följer med hårfärgen brukar oftast vara väldigt återfuktande och bra. Men ICKE. Jag kände inte den minsta skillnad i mitt skatbo efter att ha använt den. Det var väl... trist. 
 

Så sant!

Kategori:

Dagens naglar!

Kategori:

 
Ett suuuuuper-fint lack som är sååååå svårt att slita ögonen ifrån. Som vanligt är det svårt att fånga färgerna på bild, men jag ber er alla som älskar grön/turkosa nyanser - KÖP.
 
Ska försöka ta bättre bilder imorgon när det är lite ljusare ute.
 
Lacket blir ditt för ynka 30 SEK och du hittar det hos H&M.

Beställning från MUA!

Kategori:

Strax innan helgen la jag en beställning hos MUA. Deras hemsida hade crashat på grund av att det var för mycket besökartrafik i samband med deras fantastiska erbjudande: "35% på hela köpet + fri frakt internationellt". Det tog ett par dagar innan de lyckades att reparera skadan, men med tanke på det härliga erbjudandet var det värt all väntan (hoppas jag). ;-)
 
 
Jag har hört så mycket gott om märket och jag väntar med spänning på att få testa deras produkter! Jag återkommer med ett utlåtande så fort jag har fått hem min beställning. :-)

Vilken är din naturliga hårfärg?

Kategori:

Vilken är din naturliga hårfärg?
 
 
Bilden ovan är en beskärning från en bild på mig när jag var ca. 11 år gammal, eftersom jag har inte haft min naturliga hårfärg sedan dess. Nyansen brukar ofta kallas för guldbrun -  På grund av att den skiftar i guldiga toner som är särskilt framträdande i solsken.
 
Det är inte helt omöjligt att jag får tillbaka denna hårfärgen nu när jag har slutat färga mitt hår. Den som väntar, den får se. ;-)

NYTT: Pro Sport Kids - Balsamspray

Kategori:

 
Efter att ha använt upp PANTENE's balsamspray återvänder jag till min barnsliga sida och valde ett för barn istället. De luktar ju så fruktigt och gott! Det fungerar precis som vilket balsamspray som helst, så jag skriver ingen större analys kring den här. Finns att köpa i livsmedelsbutiker.

Dagens naglar!

Kategori:

 
Kleancolor Chunky Holo Fuchsia är ett mycket fint glitterlack, och inte holo som det påstår sig vara. Det krävs att man har ett underklädeslack under detta - då det är alldeles för skirt för att kunna klara sig på egen hand. Det anser jag dock vara positivt. Det innebär att man kan variera slutresultatet lite mer då.
 

Det är extremt svårfotat, precis som alla andra glitterlack, men jag tycker ändå att jag lyckades fånga glittrets "skalbagge"-effekt på bild. Me like! ;-)

Veckans post!

Kategori:

 
Jag älskar att få post. Detta är vad som har trillat ner i min brevlåda under den senaste veckan. Spännande va? ;-)
 
Det är b.l.a från FACE Stockholm, LUSH, MUA, Korres, Id. Bare Minerals, Everyday Minerals, Too Faced, Cherry Blossom, LORÉAL Paris, Nivea, Make Up Store, Ben & Jerrys, Chanel, Neutrogena, Fruttini, Macadamia, MakeUp Forever, Wet N Wild, MAC, Giorgio Armani, Oriflame och Dermosil-produkter som har hamnat i min ägo.
 
Förbered på massa recensioner, folket! :-D

Ny snickarlåda! Eller...?

Kategori:

Nu tror ni förmodligen att det har slagit slint i skallen på mig. Varför skulle jag köpa en snickarlåda egentligen? Tja, kära vänner, känn er inte förvånade - allting i min värld är möjligt.
 
 
Jag hade brist på förvaringsplats till mina skönhetsprylar, då samligen växer konstant hela tiden. Därför införskaffade jag en snickarlåda för 150 spänn. Visst, den är inte så snygg - men det får plats en hel del små-grejer i den. Och den är lätt att bära, till skillnad från de där bauta-stora förvaringslådorna man kan köpa för 200-300 kr. 

Dagens naglar!

Kategori:

 
Dagens naglar: lila glitterlack från Beauty Femme och Depend nr. 299! Jag fick inte effekten jag eftersträvade, så nästa gång jag testar mitt nya BF-lack tänker jag använda ett svart lack under. :-)

RECENSION: ORD Mascara

Kategori:

För ett par veckor sedan klickade jag hem en mascara från eBay. Som bekant förförs jag utav vackra och söta förpackningar och även denna gång kunde jag inte motstå ett köp. Säljaren kommer ifrån Hongkong och trots detta kom leveransen mycket tidigare än beräknat.
 
 
Bild 1. Förpackningens framsida.
Bild 2. Förpackningens baksida.
Bild 3. Hylsan utan blixt.
 
 
4. Hylsan med blixt.
 
 
6. Borsten.
 
 
7. Mitt öga med 1 lager mascara.
 
All right! Nu har ni fått en rejäl bildbomb på mascaran jag tänkte recensera idag, ORD Mascara som den då heter. Eftersom allt på förpackningen står på kinesiska så vet jag inte riktigt vad denna produkt utlovar, men jag antar att den vill ge ögonfransarna en förlängande effekt - såsom de flesta andra mascaror.
 
När jag först öppnade mascaran fick jag för mig att lukta på den, för jag avskyr nämligen mascaror som luktar starkt. Denna mascara hade en doft utav - hör och häpna! - äpple. EN MASCARA SOM LUKTAR ÄPPLE? Vad i hela friden är det här för konstigheter?!, tänkte jag först. Efter ett tag fann jag ändå doften rätt behaglig och man märkte inte av den när man väl hade applicerat mascaran.
 
Resultatet blir väldigt naturligt, man får en förlängande effekt samtidigt som det knappt syns att man har något på fransarna. Dock tycker jag mascaran är i blötaste laget, så den kladdar runt hela ögonen efter applicering. Dock går det att få bort det superenkelt med bomullstops. Men ändå, så tycker jag inte att det är värt att stå och kladda med denna mascara en stressig måndagmorgon när jag ska till skolan. Jag tänkte dock låta den vara lite och se om den torkar lite bättre.
 
Hylsan är väldigt fin i mitt tycke. Jag älskar allt som har med regnbågar att göra, så det var ett givet köp bara p.g.a hylsans skull. 
 
Fördelar:
 
- Snabb leverans.
- Billig.
- Snygg hylsa.
- Doftar äpple.
 
Nackdelar: 
 
- Alldeles för blöt.

Sabrina Cosmetics - Läppbalsam

Kategori:

 
När jag var i Berlin i somras hamnade jag av en ren slump i en affär där de sålde billiga prylar. Där fann jag detta fina lypsyl med apelsinsmak och även en annan med jordgubbs-smak (som redan är förbrukad! ;-) ). Jag hade inte särskilt höga förväntningar på produkten, men jag tyckte den såg så gullig och fin ut i jämförelse med hur vanliga lypsyl brukar se ut, så därför tvekade jag inte på ett köp. Trots att själva skaftet ser orange ut så kommer det ingen färg på läpparna, så det fyller precis samma funktion som ett vanligt, ofärgat lypsyl.
 
Fördelar: 
 
- Ett lypsyl ska ju återfukta, vilket denna gör väldigt bra.
- Förpackningen är snygg.
- Den är billig.
- Smakar gott.
 
Nackdelar:
 
- Svårtillgängligt. (Särskilt här i Sverige).

Dagens tomma!

Kategori:

 
1. Parfym från Star Nature.
 
Luktar en blandning utav kiwi och citron. Riktigt fräsch och god! Rekommenderas till den som dras till fruktiga dofter. Plus för det plånboksvänliga priset!
 
 
2. Mini-prover från Viva La Juicy Couture parfyme.
 
Säger bara ett ord: MUMS.
Den luktar sååå gott. Men jag har så otroligt mycket parfymer som jag måste göra slut på först innan jag köper några nya. :-)
 
 
3. PANTENE - Instant Nourishing Spray, Fine Hair. 
 
Jag har inga speciella åsikter kring denna produkt, den luktade gott och gjorde vad den skulle. Det är ett balsamspray som ska reda ut tovor osv. Jag fick en känsla av att mitt hår blev aningen tunnare med denna produkt, men jag är inte säker på om det beror på just det.
 
 
4. MaxFactor FACEFINITY, All day flawless, warm almond 45.
 
Den täcker väldigt bra, men den var alldeles för rinnig för min smak. Den är dryg och innehåller SPF20. En negativ sak är att om man vill bättra på med foundationen på ett visst ställe så blir det kakigt och fläckigt. Kommer förmodligen inte att köpas igen.
 
 
5. Compact Powder by H&M, 11 IVORY MIST.

Alla verkar ha delade åsikter kring H&M's egna smink. Personligen tycker jag att det mesta funkar, med tanke på priset. En sådan produkt som funkar är Compact Powder som faktiskt levererar oväntat bra i jämförelse med andra puder i högre prisklass. 
 

Dagens naglar!

Kategori:

 
China Glaze - "Cha Cha Cha" - förmodligen det vackraste lack jag har i min samling (hittills). Det är limegrönt med guldiga inslag. Måste ses live för att man ska förstå hur fantastiskt vackert det är.

Dagens tomma!

Kategori:

 
Idag säger vi farväl till Neutrogenas Visibly Clear 2-in-1 (wash/mask). En otroligt dryg ansiktstvätt/ansiktsmask som jag har använt i ca. 1 år nu. En helt okej produkt, men jag märkte inga drastiska skillnader på min hy under tiden jag använde den. 
 
Jag föredrar att använda produkten som en ansiktsmask. Trots att det inte blev någon storfavorit för mig, så är produkten prisvärd.
 
Pris? 65-70 kronor för 150ml.
Var kan man köpa? Apoteket/vanlig dagligvaruhandel.

Dagens naglar!

Kategori:

China Glazes lack Blue Iguana pryder mina naglar här. Det är ett otroligt vackert lack som är jättesvårt att fånga på bild. Lacket får en metallisk effekt av skimret, och det är små, små rosa/lila glitterkorn i det. Det är jätteläckert! Särskilt i solen. :-)  
 
Det enda negativa jag kan komma på är att lacket kräver minst två lager, men det gör ju nästan alla lack. 

Min halloween-sminkning!

Kategori:

Bättre sent än aldrig! ;-)

Har äntligen fått tummen ur och ljuskorrigerat bilderna från min halloween-sminkning. Jag bara älskar hur smink kan förvandla mig till en sinnessjuk mördare - när jag vill! 
 
 
 
 
 
 
Ögonen är redigerade. Hade redan sminkat mig när jag kom på att jag hade linser. :-(

Dagens make-up!

Kategori:

 
Jag fortsätter med mina sminknignar från lovet. Här har jag en rosa/orange-sminkning med ett långt och ganska smalt eyeliner-streck.
 
 

THE COLOR WORKSHOP - dazzling eyes

Kategori:

 
Den här godingen fick följa med mig hem för ett par dagar sedan. Och jag ångrar inte en sekund att jag köpte den! Skuggorna är fulla av pigment, ögonkritan är pigmenterad, den silvriga eyelinern sitter som berg! Färgerna är så fina att jag ångrar att jag inte köpte en till. 

The Body Shop Ultimate Julkalender 2012

Kategori:

 
Kolla vad jag har införskaffat!

En sak är säker - min jul kommer att bli fantastisk detta år. ;-) Kan ni gissa vad det är vad jag talar om? Jo, det är såklart The Body Shop's Ultimate Julkalender.
 
Bakom varje lucka gömmer det sig en skönhets-produkt från butiken The Body Shop. Det kan vara allt från bodybutter till mascara. Nytt för kalendern i år är att alla produkter innehåller Community Fair Trade-producerade ingredienser. 
 
Den finns tillgänglig i tre olika versioner: Luxary (kostar 800 SEK - värde: 1184 SEK), Deluxe (kostar 1000 SEK - värde: 1535 SEK)  och Ultimate (kostar 1200 SEK - värde: 2450 SEK.)
 
Så oavsett vilken kalender man än väljer att köpa, så får man produkter som är värda mer än vad man betalar.
 

Framsidan av Ultimate-kalendern.
 

Inuti kalendern.24 luckor som bara väntar på att få bli öppnade! 
 

Baksidan.
 
När jag var i min närmsta The Body Shop-butik norpade jag åt mig den sista Ultimate-kalendern de hade, så vill du ha en sådan här bör du köpa den snarast, innan alla tar slut. ;-)

Dagens make-up!

Kategori:

 
 
Åter igen en make-up från höstlovet. En enkel, svart sotning med svart kajal-inramning kring ögonen. Kontrastet mellan den mörka skuggan och det ljusa läppstiftet är fint ibland, även om jag trivs bättre i mörkare läppstift.

Ansiktsmasker från Montagne Jennese.

Kategori:

 
Jag tror att alla har haft en sådan här ansiktsmask någon gång i sin ägo. De är billiga, ca. 12 SEK styck. De räcker även 2-3 gånger. Men det allra bästa är nog att det finns så många olika varierande dofter att välja emellan. 

Dagens make-up!

Kategori:

 
Egentligen inte dagens make-up, utan ytterligare en sminkning från höstlovet. Solen sken i ögonen och det var jättesvårt att hålla ögonen öppna, därav den lustiga minen. 

Veckans ansiktsrengöring/dagkräm

Kategori:

 
Eftersom jag var borta i en vecka passade jag på att packa ner prover för att inte ta så mycket plats i väskan. Perfekt tillfälle att testa nya produkter dessutom! Denna gång blev det Neutrogenas nya Visibly Clear "pink grapefruit facial wash" som jag fick hem för ett tag sedan, ett par stycken dagkrämer från Cliniderm från deras Age Correct-kollektion (kanske inte så passande med anti-age produkter för mig, men jag måste erkänna att jag tyckte om den ändå!) samt lite serum från LORÉAL Youth Code. Allra bäst tyckte jag om Neutrogenas ansiktstvätt, god doft med löddrande formula. Inte helt osannolikt att det blir ett köp på denna. 
 
 

Dagens make-up!

Kategori:

 
Likaså som med naglarna, så är detta inte dagens make-up utan kommer också från höstlovet. Just denna dag kände jag för att vara färgglad och sminka mig i blått och bronze. Kände mig som Esmeralda från Disneyfilmen Notre Dame med denna sminkning. Haha! :-D
 
.
 

Dagens naglar!

Kategori:

 
Det här är egentligen inte dagens naglar, men jag eftersom jag trivdes i denna färgkombinationen väljer jag att lägga upp förra måndagens naglar ändå. Ett svart lack från Nordic Cap "STAR NAILS" tillsammans med essence nail art special effect! topper. Som vanligt vill inte glittret visa sin rättvisa på bild, men jag hoppas att ni kan fantisera på ett ungefär hur fint det är.

Veckans tomma!

Kategori:

Tjolahoppsan! 
 
Jag har haft ett fullspäckat höstlov och har därför inte hunnit fixa några blogginlägg under veckan. Det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för! :-) Däremot har jag varit duktig och tagit en hel del bilder. Först ut är veckans tomma. 
 

 
1. essence get BIG! LASHES 

Den tog slut fort, men jag har fortfarande samma åsikter kring produkten som förut. Läs recension här.
 
 
2. Sence Olive & Body - bodylotion 
 
Gode gud, äntligen tog den slut! Verkligen en produkt jag INTE rekommenderar till någon. 

Förmodligen den rinnigaste bodylotion jag någonsin stött på. Och inte nog med det, den är så dryg att jag har säkerligen använt den dagligen i mer än ett år utan några tecken på att den håller på att ta slut, förrän nu i veckan. Möjligtvis att någon som finner att olivdoft är det bästa som finns, skulle tycka om denna bodylotion då doften är tydlig och kryddig. Men annars, nej. Jag kommer definitivt inte köpa denna igen.
 
 
3. RENÉFRIS Haircare 02
 
Hårinpackning som rekommenderas varmt. Läs min recension här. Jag har redan bunkrat upp ett lager här hemma med fyra stycken förpackningar av denna hårinpackning. 
 
 
4. YVES ROCHER Serum Vegetal 3 Night Cream
 
På vinterhalvåret använder jag gärna lite fetare krämer som dagkräm. I detta fall har jag använt Yves Rocher's Serum Vegetal 3 nattkräm. En dryg produkt för ca. 285 SEK, doftar riktigt gott och återfuktar mycket bra. Den innehåller b.l.a blåklintsvatten, äpple-oligosackarider, mangiferin, sheasmör och karnaubavax. Trots att produkten egentligen är lämpad för åldrande hud, så tycker jag att den funkar utmärkt på min ungdomliga hy. Den stramar ut hyn och jag tycker faktiskt att jag kan se att min hys tillstånd har förbättrats. Produkten sjunker snabbt in i huden. Ett minus är dock priset.