Vilken foundation ska man egentligen välja? DEL 1

Kategori:

Det är svårt att hitta i foundation-djungeln. Det finns ett flertal olika varianter på foundation-formulor. Flytande, mousse, mineral, cremé och puder hör till de allra vanligaste.
 
Det man bör tänka på när man ska välja en foundation är följande:
 
 
Vad är felet med din nuvarande foundation? 
 
- Den känns för kakig och tjock. --> Byt till:  Flytande eller mineralfoundation.
 
- Den ger inte tillräckligt med täckbarhet. -->  Byt till: Flytande, mineralfoundation eller mousse.
 
- Den ser inte tillräckligt naturligt ut. --> Byt till: Mineralfoundation, mousse.
 
- Den matchar aldrig min hudton. --> Byt till: Mineralfoundation, puder.
 
Nästa frågeställning du bör tänka på är: 
 
Hur ser din foundation ut vid lunchtid?
 
- Lite (eller mycket!) kakig. --> Du kan antingen försöka att applicera mindre foundation, eller så får du helt enkelt välja en foundation som har en lite tunnare formula. Mineralfoundations och flytande foundations är mest passande för att lösa ditt problem. 
 
- Det känns som om den har smält bort från mitt ansikte. --> Du behöver en olje-fri foundation. Smälter din foundation bort från din hy innebär det att du har en fet hy. Det i sin tur betyder att du producerar extra mycket sebum när en onaturlig källa olja (exempelvis mineralolja) kommer i kontakt med din hy. 
 
- Absolut oexisterande. --> Du behöver en foundation som har bra hållbarhet. Oftast står det på foundationen hur länge den håller. Det kan stå alltifrån "longlasting" till "14h". Är du osäker kan du rådfråga någon i kassan efter hjälp.
 
Hur ofta använder du foundation? 
 
Använder man foundation så gott som varje dag så bör man leta reda på en som är tillräckligt skonsam för huden och som inte täpper till porerna. Ett alternativ är att välja en flytande, vattenbaserad foundation. Ett annat tips är att köpa en ekologisk foundation. Det kan vara lite svårt att få tag på dem, och de är oftast dyra - men för somliga funkar det. Det är bara att testa sig fram och se vad som funkar bäst för just dig. 
 

 
I nästa inlägg tänker jag skriva skillnadena mellan de olika foundation-typerna. Så håll utkik efter det!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: